Ellinor til Hallingdal

Forfatter Ellinor Rafaelsen besøker Gol i Hallingdal onsdag 9. og torsdag 10. februar. Det er der hele historien begynner!

Du kan treffe henne på Meny i Gol onsdag kl 14.30, og på torsdag på Perstølen Libris fra kl 13.00. Der deler hun ut gratis bøker i den nye serien Annas skjebne, der signerer hun bøker, og der møter hun sine lesere. Velkommen!

Hallingdal står sentralt i to av Ellinor Rafaelsens norske serier: Farsarven og Annas skjebne. Farsarven ble en stor suksess i 2006 – en 18 bøker lang serie i store opplag som spredte leseglede over det ganske land. Historien om Gunhild og Hallgrim Johnsen og deres seks barn trengte et sted, en fjellgård med skrinn jord og dårlig utkomme. Ellinor fant “Ura” i fjellsiden over Gol i Hallingdal.

– Egentlig var det bare en fantasigård, forteller Ellinor, men da jeg besøkte Gol i forbindelse med lansering av serien, tok lokalavisen Hallingdølen meg med opp i fjellsiden for fotografering. Og der lå Ura, akkurat slik jeg hadde forestilt meg gården!

Ellinor Rafaelsen, som er født og oppvokst på Mo i Rana, er et reisende menneske. Det er helt naturlig for henne å hente inspirasjon til sine bøker fra ulike steder i Norge – og hele verden. At Farsarven begynte i Hallingdal var helt naturlig.

– Jeg har venner på Gol, og de forsynte meg med lokalkoloritt. Og i forlagets redaksjon har jeg Berit, også fra Gol, som kan passe på at lokalmiljøet blir riktig.