Annas Australia

I hjertet av Australia ligger Alice Springs. En liten by som så sent som i 1933 kun hadde rundt 500 innbyggere. Det var til denne utposten vesle Anna kom da hennes fosterforeldre, i første bok av serien «Annas skjebne», utvandret fra Hallingdal og tok henne på misjonsferd.

Australia er kontinentet det frem til 1600-tallet kun fantes myter om. Og ser man på de enorme utmarksområdene i vest og innlandet er dette 13. største landet i verden ganske mytisk ennå. De fleste byene, og dermed det meste av befolkningen holder til ved kysten. Alice Springs er et av de mest kjente unntakene, og selv om den ligger langt fra de store byene er den i dag et knutepunkt for Australias turisme, mye takket være en godt utbygd veinett, og selvsagt de flotte omgivelsene.

kilde: WikipediaAlice Springs hvite historie begynner i 1861/62 da oppdageren John McDonald Stuart ledet en ekspedisjon gjennom Australias innland. 10 år senere ble den første europeisk bosetting etablert, da det ble bygget en telegrafstasjon ved kildene som ble kalt opp etter den daværende postsjefen i South Australias kone; Alice.

De første tiårene i Alice Springs historie, eller Stuart som byen ble kalt frem til 1933, skjedde det ikke stort. Det til tross for at det ble funnet gull bare mil unna. Først da jernbanen kom med forbindelse til Adelaide i 1929 begynte byen å blomstre. Frem til da hadde reisende brukt kameler, så det sier seg jo selv, at med tog kom nye muligheter til den lille byen. Det var også i denne vekstperioden Anna og hennes fosterfamilie kom dit.

Imidlertid var jo ikke området ubebodd da europeerne kom. Området hadde alt i rundt 40 000 år vært hjemlandet til Arrente Aborginerne. Møtet mellom disse og de hvite innvandrerne hverken var, eller er, uproblematisk. Det skulle det heller ikke bli for Anna, som med sine lyse lokker og blå øyne ble en liten severdighet i seg selv.

Dette var kort om Alice Springs’ historie på Annas tid. Nå vil vi gjerne høre dine historier, og se bilder fra din reise til Australia.

Det beste fra kommentarfeltet her vil vi vise frem igjen i en senere bloggpost.