Ellinors genser motiv på skrivekurs

Av Ellinor Rafaelsen

Så er jeg «nede», som vi sier, vi som bor «oppe» på Svalbard. Har vært her en uke og når du leser dette er jeg allerede i Spania for å se til leiligheten og tine opp kroppen i tre uker.

Sist søndag gjorde jeg noe hyggelig. Jeg holdt skrivekurs i Drøbak i regi av byens kunstforening. Syv skriveglade meldte seg på, noe som var et perfekt antall. Da fikk jeg fin personlig kontakt med hver og en og god tid til hver enkelt. Kurset varte fra kl.10.00 til 15.00 med en times pause. Første del brukte jeg til teori, med å fortelle om livet som forfatter og å komme med tips som gjør et manus bedre. Eller hva man ikke skal gjøre, som trekker i motsatt retning. Andre del, etter pausen, fikk de en praktisk oppgave: De skulle skrive en novelle med utgangspunkt i den genseren jeg hadde på meg. Genseren har et motiv med tre ansikter, Eiffeltårnet og «Paris» i gullbokstaver. Det var utrolig interessant å se hvor forskjellig deltakerne løste oppgaven. Syv vidt forskjellige historier kom ut av den genseren!

Å være kursleder var et uvant og hyggelig oppdrag som jeg gjerne gjør om igjen. Hyggelig at «elevene» var fornøyde og følte at de hadde fått noe ut av det da de gikk.

Hilsen Ellinor

Ellinors skriveglade kursdeltakere