Sommerboken Orkideens hemmelighet

Noen ganger kommer det bøker alle «bare må lese». Orkideens hemmelighet er en slik bok. Forfatteren Lucinda Riley har skrevet et gripende slektsdrama med handling fra England og Thailand – dette blir sommerens store leseopplevelse for mange! I Tyskland har boken solgt over 200 000 eksemplarer, og lesere over hele verden har latt seg fascinere. Denne uken gjestet forfatteren Norge (les om besøket på Cappelen Damms blogg Forlagsliv), og den første flotte anmeldelsen er allerede kommet i bladet Elle:

«Boka er en klassisk good read (…) Alle med anglofile tendenser, som elsker britisk aristokrati og slektsdrama, og sluker BBC-serier som Downton Abbey, Jane Austen-dramatiseringer og filmen Gosford Park bør kjenne sin besøkelsestid. … Ei bok på over 500 sider vil ofte både ha sterke og svake partier, og språket kan bli i overkant flammende. Men historien er fengende og særlig gir opprullingen av familiesagaen som et krimmysterium fortellingen et driv som jager deg over sidene. De parallelle historiene har mange lag, og persontegningene er gripende og dypt menneskelige, noe som gjør denne pageturneren til perfekt strandlektyre.»

Om boken:
Som barn tilbrakte Julia Forrester mye tid på det gamle godset Wharton Park, der bestefaren hennes var gartner og dyrket vakre orkideer. Når en tragisk ulykke rammer Julias familie, vender hun tilbake til de vakre omgivelsene rundt Wharton Park. Kit Crawford er arving til godset og er i gang med å pusse opp eiendommen. Funnet av en gammel dagbok blir nøkkelen til en kjærlighetshistorie som i sin tid nesten ødela Wharton Park.

Like før andre verdenskrig bryter ut, bor det unge paret Olivia og Harry Crawford på Wharton Park. Når krigen kommer, må Harry forlate familien for å kjempe for landet sitt. Skjebnesvangre hendelser skal komme til å få konsekvenser også for de neste generasjonene.

God sommerlesning!