Nye bøker denne uken

I uke 28 kan du glede deg over hele fem nye bøker i salg, blant annet den helt nye serien Maria av Svaneberg! I morgen finner du følgende bøker i butikken:

Maria av Svaneberg, bok nr. 1: Stemmer i natten
Fossefall, bok nr. 32: Mørkemannen
Livsarven, bok nr. 30: En tid for alt
Rosehagen, bok nr. 35: En brikke i spillet
Sønnavind, bok nr. 46: Avsløringen

       

Maria av Svaneberg, bok nr. 1: Stemmer i natten
Maria er vitne til at våpen blir lastet om bord i et skip i Tenviken. Og hun blir oppdaget … 
Som godseierens datter har hun levd skjermet og beskyttet fra verden. Møtet med Philip, en velstående, men hovmodig enkemann og godseier, virket både forlokkende og skremmende på henne. Men selv med sine fylte nitten år, drømmer hun ikke om ekteskap. Bare tanken gjør henne vettskremt.

«Han betraktet henne fra den hvite hesteryggen. Sabelen var tydelig nå, sammen med offiseruniformen, og håret skinte blåsort under månens lys. Fortsatt var det umulig å skjelne trekkene hans. Offiseren slapp seg ned fra hesten og kom mot henne.»

Fossefall, bok nr. 32: Mørkemannen
Mikkel er blitt kjær i Hannele, men idyllen blir brutt da Ismo dukker opp.  Han er besatt av finnejenta og tvinger henne med til fossen. Amalie får høre usanne rykter om at Ola er død. Og det er tydelig at det er noen som ønsker livet av lensmannen.

«Presten gikk foran Ola, og kappen svinset rundt ham. I et øyeblikk syntes han at presten lignet den kappekledde. Han følte at presten ikke hadde vært sannferdig, at alt som var blitt sagt i sakristiet, var løgn. I enden av kirken stoppet de ved en bred trapp som førte ned til kjelleren. Presten løftet ned en fakkel fra veggen og tente den.»

Livsarven, bok nr. 30: En tid for alt
Abelone kan ikke få seg til å tilgi herr Sørensen, eller herr Archer, som er hans virkelige navn. Hvorfor har han løyet for henne – frykter han at hun er ute etter rikdommen hans?
På Réunion er Ellen og reisefølget opptatt av den pussige messingkuben – og av vulkanen, som viser tegn til aktivitet.
På Gimle letter Blanche sitt hjerte for Abelone, og hun bestemmer seg for å betro seg til Alf. Men det setter enkefru Lucie Archer en stopper for …

Rosehagen, bok nr. 35: En brikke i spillet
Jenny synes Konstanse og Gerhard bare er opptatt av arv, penger og status. Hun ønsker seg hjem til Bergen for å male, men synes at hun må bli på Egerhøi for Gerhards skyld.
Emily ser hvordan Aksel trekkes mot livet som fyrvokter, og tvinges til å ta en viktig avgjørelse.

”På gjensyn. Pass godt på mamma!” Aksel strøk Johan over kinnet og skrittet bortover bryggen.
”Kom, så går vi og vinker til pappa,” sa Emily fort. Fyrbåten var i ferd med å gli fra land. Seilet fyltes med vind, og båten skjøt fart mot den åpne fjorden. Aksel vinket til dem, og de vinket tilbake så lenge de kunne se ham. Så gikk de hånd i hånd opp mot hotellet.

Sønnavind, bok nr. 46: Avsløringen
Alene hjemme i julen, får Elise en vond opplevelse. Utenfor vinduet får hun øye på en mørkkledd dame. Idet kvinnen snur seg og stirrer mot ruten, får Elise et sjokk. Eleonore! Sylvia får mistanke om at broren forsøker å tilrane seg hele farsarven, og reiser hals over hode hjem til Grimstad. Sannheten er enda verre enn hun hadde kunnet tenke seg.

En gutt på skolen forteller Hugo hvem som er hans virkelige far, og han reagerer voldsomt.