Nye bøker denne uken

I uke 29 kommer hele fem nye titler i salg! Du finner disse spennende bøkene i butikkene:

Østenfor sol, bok nr. 3: Sort enke
Livets lenker, bok nr. 11: Fanget i en løgn
Flammedans, bok nr. 41: Dans i måneskinn
Nordlysets døtre, bok nr. 7: Markblomsten
Annas skjebne, bok nr. 5: Brevet

           

Østenfor sol, bok nr. 3: Sort enke
Simone kan ikke få August Vindfall ut av tankene, heller ikke det stjålne kysset på maskeballet. Etter hvert som livet på Langerud blir stadig mer uutholdelig, begynner hun å drømme om kjærlighet og frihet. Laura sørger da Johannes må tilbake til studiene i København. Under avskjeden lover de hverandre evig troskap og avtaler forlovelse til sommeren. Men mye kan skje innen den tid …

Jeg skal dø, tenkte Laura skrekkslagen. Jeg fyller snart sytten år, og jeg venter barn uten å være gift. Det kunne ikke bli annerledes. Hun ble fylt av redsel for det som ventet henne. Gråten kom i smertefulle hikst. Hun så for seg slektstreet med tynne, svarte grener med klynger av datoer på hver kvist. Laura følte det som om grenene slynget seg rundt henne og nektet å gi slipp. Hun var fanget i slektstreet – det var allerede avgjort at hun skulle bli den neste til å dø.

Livets lenker, bok nr. 11: Fanget i en løgn
Elen mistenker at noe grusomt skjedde med Vera i arresten og at Anker kan være innblandet. Kjærligheten mellom Elen og Sigmund er enda sterkere enn før, og hun sniker seg til lagunen for å møte ham. Men de lever farlig, for det er bare et tidsspørsmål før Anker får vite at rivalen hans er tilbake.

Elen slo hånden for munnen for å holde tilbake gispet. Hjertet dundret i en slik fart at det var merkelig at Anker ikke våknet. Det føltes som om hele vognen ristet av den skremmende uroen. Trillene! Det måtte være Sigmund. Så han ikke at Anker satt ved hennes side? Han var da ikke så gal at han stanset henne i halvmørket?

Flammedans, bok nr. 41: Dans i måneskinn
Hun smøg armene om nakken hans. – Jeg vil danse med deg slik vi gjorde da vi traff hverandre.

Han løftet henne ned fra trappen og tok noen dansetrinn. 
Oda og Nora fniste der de kikket på dem fra dørgløtten, men løp inn i gangen da de forsto at de var oppdaget.
Blikket hennes søkte opp, mot stjernehimmelen. Nikolai danset nesten like lett som olsoknatten for mange år siden, og hun var like kjær i ham. Om ikke mer.

Nordlysets døtre, bok nr. 7: Markblomsten
Marit kjente tårene svi bak øyelokkene. Hun visste at det bare var sekunder om å gjøre før den harde forseglingen hennes brast. Hun måtte komme seg ut før det skjedde. Fort reiste hun seg og gikk mot døren. Før hun gikk ut, snudde hun seg en siste gang og så mot bordet der Espen satt. Han hadde snudd seg for å vinke på barkeeperen, for å bestille en øl til. I brøkdelen av et sekund møttes blikkene deres. Hun var likevel ikke sikker på om han hadde sett henne da hun smatt ut døren og løp tilbake til bilen sin. Hun skulle aldri mer prøve å plukke den blomsten. Aldri mer tvinge den ned i en vase der den ikke passet. Markblomsten skulle få leve videre på engen sin. 

Annas skjebne, bok nr. 5: Brevet
– Hvem er hun? spurte Anna med rar og fremmed stemme, og skjøv ham fra seg.
– Hvem er hvem? Hva snakker du om?

Martin var langt fra edru, det både så og hørte hun på måten han snakket på da hun tente nattbordlampen og kunne se ordentlig på ham.

– Hun som bruker parfyme med en duft av roser.
– Parfyme? Han så uforstående på henne. – Jeg bruker da ikke parfyme.
– Nei, nettopp! Anna satte seg opp, så langt fra ham som mulig. – Det er derfor jeg spør om hvem hun er, kvinnen som bruker den, sa hun med den samme grad av kulde i stemmen som den hun følte innvendig.