Minnebok 22. juli 2011

Det er i dag nøyaktig to uker siden det smalt i regjeringskvartalet og vi var skrekkslagne vitner til det forferdelige angrepet på Utøya. De to siste ukene har Norge vært samlet i sorg og håp. Vi har vært sinte og lei oss, men på samme tid stolte av det lille landet vårt.

Foto: Kim Erlandsen, NRK

Cappelen Damm ønsker nå å lage en minnebok om 22. juli og dagene som fulgte. Vi ønsker å dokumentere hvordan vi som nasjon reagerte på de uforståelige og tragiske hendelsene. Vi vil huske hvordan vi sammen bøyde oss i sorg og reiste oss i samhold. Boken skal handle minimalt om gjerningsmannen, men dokumentere det enorme samholdet vi så da nasjonen ble rammet av tragedien.

Til dette vil vi gjerne ha dine bidrag. Vi er nå i gang med å samle inn alt av bilder, Twitter-meldinger, blogger, taler og annet som ble produsert i tidsrommet etter at bomben gikk av i regjeringskvartalet til flere hundre tusen deltok i blomstertog, mandag 25. juli. Har du bilder fra dagene som du tror kan egne seg for boken, eller vet om steder vi kan finne dette, vil vi gjerne høre fra deg.

Ta kontakt med oss på e-postadressen minnebok@cappelendamm.no, eller last opp filer her: https://filestork.net/6rf9eaie. Vi har også opprettet en Facebook-side.

Overskuddet av prosjektet går uavkortet til 22. juli-fondet til gjenreising av Utøya. Les mer om det her: http://www.utøya.no/