Verdens beste kake til forfatterne

For tre uker siden oppfordret vi deg til å sende inn din beste kakeoppskrift. En kake som smelter i munnen og som rett og slett er himmelsk god. Kaken skal serveres til alle serieforfatterne i forbindelse med et seminar på forlaget førstkommende tirsdag, som takk for alle de gripende historiene de gir oss.

Vi mottok mange gode kakeforslag og ba derfor Harald, kokken i vår flotte kantine, om å plukke en vinner. Om vinneroppskriften sier Harald følgende: «En veldig god oppskrift på en fantastisk god kake. Kaken består av mange komponenter og marengsen gir kaken den lille prikken over i-en. Dette gjør det til en veldig spennende kake å både lage og spise.»

Og vinneren er: Hanne og hennes kvæfjordkake! Hanne er en ivrig leser av NorskeSerier, og leser både Jordmoren og Sønnavind. Vinneroppskriften har Hanne fått av moren sin, som er bygdas ukronede Kvæfjordkakedronning, og kaken har vært en suksess ved alle familiesammenkomster i alle år. Vi gratulerer Hanne med en flott oppskrift og sender henne en solid bokpakke etter eget ønske, i tillegg til et bilde av forfatterne og kaken.

Foto: Melk.no

Til alle dere som ønsker å kose dere litt ekstra i helgen, her er oppskriften på Hannes «verdens beste»:

Til bunn:
150 gram sukker
150 gram smør eller margarin
150 gram hvetemel
5 eggeplommer
4 ss lettmelk
1 ts bakepulver

Til toppen:
5 eggehviter
200 gram sukker
100 gram hakkede mandler
Kanel

Fyll:
3 dl kremfløte
1 pk Freia rom- eller vaniljekrem (etter smak), røres ut i 4 dl lettmelk

Kle en stor langpanne med bakepapir. Still ovnen på 180 grader.

Først lages bunnen:
Rør sukker og smør/margarin lett og luftig. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt om. Fordel deigen/røra jevnt så den dekker hele bunnen av den bakepapirkledte langpanna.

Så toppen:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Pisk eggehvitene først, og ha i sukkeret litt etter litt. Bre dette over bunnen. Dryss over hakkede mandler og et lite dryss kanel.

Sett kaken i ovnen og stek midt i ovnen til overflaten er gylden, 20-30 minutter. Avkjøles i formen. Når kaka er avkjølt, deles den i to like store deler. Bre en blanding av rom- eller vaniljekrem og fløte på den ene kakedelen, og legg den andre over.

God helg!