Nye bøker denne uken

I uke 34 kommer hele fire nye bøker i salg! I morgen finner du disse spennende bøkene i butikken:

Alvestad, bok nr. 8: I dødens skygge
Morshjerte, bok nr. 13: Gyllen lykke, svart hevn
Odelsjenta, bok nr. 29: Ingen kjenner dagen
Sagaen om Sunniva, bok nr. 17: Ved kongens bord

              

Alvestad, bok nr. 8: I dødens skygge
– Du har løyet for meg, presset Håkon frem. – Igjen!

– Nå forstår jeg ikke?
– Nå forstår jeg ikke, hermet han etter stemmen hennes. – Er det det eneste du har å si til ditt forsvar?
– Har noen sagt noe til deg?
– Nei, men det var heller ikke nødvendig. Jeg var villig til å se gjennom fingrene med alt, Ingrid. Absolutt alt du hadde gjort. Var villig til å starte på nytt, ville prøve å glemme for at vi skulle kunne gå videre. Men du fortsetter å svike meg og gjøre meg vondt. Hater du meg virkelig så mye?

Morshjerte, bok nr. 13: Gyllen lykke, svart hevn
Etter at Maren og Oda ble kastet ut fra Solbu, flytter Lina og vesle Mathilde inn. Høgåsfamilien ser fram til en storslagen forlovelsesfest for Thorleif og Lina, men folk i bygda har en annen oppfatning.

Livet som alenemor er ikke lett. Oda er Marens trøst og glede, og de får støtte fra alle på Lia – ikke minst Trond og Elise. Ikke mange vet at Maren venter barn igjen, men hun kan ikke holde det skjult for alltid …

– Unnskyld, sa hun og kikket opp. – E såg meg ikkje føre, e …
Det var Thorleif hun hadde løpt på. Han tok tak om overarmene hennes og skjøv henne litt ut fra seg. Det dryppet fra håret hennes, og den tynne blusen klistret seg til kroppen. Et langt øyeblikk ble blikket hans hengende ved ansiktet hennes, så gled det nedover. Øynene hans lyste av vantro. – Du … du er barntung!

Odelsjenta, bok nr. 29: Ingen kjenner dagen
– Jeg vil gjerne besøke ham, sa Ragna. – Hvis du kan si meg hvor han er …
– Det kommer ikke på tale!
Fru Voldens stemme skar gjennom rommet. Ragna hadde aldri sett henne så rasende før.
– Du skal holde deg unna vår sønn. Har du ikke gjort ham nok vondt?
– Det er ikke min feil at han ble tvunget til å reise, sa Ragna gråtkvalt. – Jeg har aldri ønsket ham noe vondt. Jeg holder svært meget av ham, det vet du! Hun satte øynene i fru Volden, sint og såret over den urettferdige beskyldningen.
– Hadde det ikke vært for deg, hadde Øystein fremdeles vært her. Nå vil jeg at du skal gå, og aldri mer vise deg her på gården. Hun knep munnen sammen til en strek, reiste seg og ble stående og se på Ragna. – Har du forstått hva jeg sa? Fru Volden ga seg ikke. – Jeg vil at du skal la oss være i fred, gjentok hun.

Sagaen om Sunniva, bok nr. 17: Ved kongens bord
Når alle er samlet på Elvestad, blåser det opp til en forrykende snøstorm. Kolbein kommer til gårds med en halvt ihjelfrossen fremling, og idet julefreden skal til å senke seg, krysser et gravfølge tunet. Samtidig får Agnes et uhyggelig syn. Sunnivas høytid blir ganske annerledes enn hun hadde tenkt seg. Hun får nemlig sitte ved Kongens bord.

Sunniva stirret rett inn i øynene til en festkledd kvinne. Kjolen den fremmede bar, liknet på en prikk hennes egen! Hun skyndte seg å neie. Den andre neide samtidig. Sunniva tok et vantro skritt tilbake. Det samme gjorde kvinnen.
«Men det er jo meg!» utbrøt Sunniva, og et gjenkjennende smil lyste opp ansiktet foran henne.
Anders humret. «Det kalles et helspeil, og er så klart at en nesten skulle tro det fantes to av deg.»