Nye bøker denne uken

I uke 37 kommer tre nye bøker i salg! I morgen finner du følgende bøker i en dagligvare- eller bokhandel nær deg:

Maria av Svaneberg, bok nr. 3: Fornuft eller følelser 
Flammedans, bok nr. 42: Nådeløs plan
Storgårdsfolk, bok nr. 52: Flik av en ny himmel
Fossefall, bok nr. 34: Stemmen som hvisket

                          

Maria av Svaneberg, bok nr. 3: Fornuft eller følelser 
Maria har flyktet fra Karl Lattmanns frieri, og gått om bord i skipet hvor Philip befinner seg. Men da Philip oppdager henne i sin lugar, reagerer han ikke slik hun hadde håpet. Den dagen hun vender tilbake til Svaneberg gods, får hun en grusom beskjed. Og like etter kommer Knud og Sigrid for å overta godset.

– Det er jeg som er godsfrue på Svaneberg gods, nå er det jeg som bestemmer. Og jeg vil allerede nå fortelle deg hva Knud og jeg har besluttet om din fremtid.
Sigrids øyne lyste frydefullt mot Maria.
– Du har fått bestemme altfor lenge, men den tiden er over. Nå skal
du giftes, og det så snart som mulig.
 
Storgårdsfolk, bok nr. 52: Flik av en ny himmel
Frederikkes ubetenksomhet får store konsekvenser, både for henne selv og andre. Også Ingeborg står ved et veiskille. Dersom hun skal bevare forstanden, er det bare én retning å velge, men beslutningen hun fatter, rammer uskyldige. Og Elias tar endelig bladet fra munnen.

Ordene fikk det til å gå rundt for Ingeborg. – Bor Mikko på Abeltorp?
Frederikke sukket, men det var tydelig at hun frydet seg over det hun nå skulle servere. – Jeg kan visst likså godt fortelle deg resten med det samme. Mikko har nemlig oppdaget at Karo har et barn. Hun heter Christiane og er det vakreste barnet i verden.

Flammedans, bok nr. 42: Nådeløs plan
Anna, Nikolai og lensmann Due reiser med toget til Kongsvinger. Der finner de ut hvor Elias har oppholdt seg den siste tiden, og rir til Skogmo. De får et ubehagelig møte med den uvennlige godseieren og datteren hans, Maud.

Jenta satt på det øverste trappetrinnet med bena trukket opp mot seg. – Jeg hater ham.
Anna så på henne. – Er det Elias du snakker om?
Jenta nikket. – Han lyver, stjeler og snakker stygt om folk.
Brått gjemte ungjenta ansiktet i hendene og brast i gråt. – Han stakk broren min i kroppen flere ganger med kniven sin. Jeg så at han gjorde det.
Anna var på nippet til å gå bort og trøste henne, men så dukket den digre skikkelsen til godseieren opp i døren. – Ba jeg Dem ikke om å forlate huset?

Fossefall, bok nr. 34: Stemmen som hvisket
Sofia er på vei hjem til Amalie. Men vil hun klare den lange og farlige ferden?
Ola er oppfarende for tiden, og tilbringer mye tid på sagbruket. Amalie har nok med seg selv og svangerskapet, og doktoren sier hun venter tvillinger. Men Amalie plages av
syner, og stadig hører hun en hviskende stemme som sier at hun må passe seg for ulvemannen …

Amalie orket ikke høre på stemmen som snakket i hodet hennes. Hun ble gal av det. Det var julaften, og Ola hadde ikke kommet hjem. Hvordan kunne hun glede seg når Ola ikke var hos henne?