Nye bøker denne uken

Gled deg til i morgen! Da kommer hele fem nye bøker i salg, inkludert de første bøkene i Arvesynd og Livet i Bergfoss! I morgen finner du disse bøkene i en butikk nær deg:

Arvesynd, bok nr. 1: Skjebnemøte
Livet i Bergfoss, bok nr.1: Første møte
Livets lenker, bok nr. 12: Iskaldt bedrag
Livsarven, bok nr. 31: Som sol og måne
Nordlysets døtre, bok nr. 9: Stormvarsel

        

Arvesynd, bok nr. 1: Skjebnemøte
«Vi sel ikkje ongan våre her i Buvika,» sier Malis far når bonden på Stornes kommer for å tilby Mali ekteskap med Johan. Syk kjærlighet, knugende krav, hat og mistro blir hennes hverdag. Men drømmen om ekte kjærlighet lever fortsatt i Mali, og en dag fører lidenskapen henne ut i en synd som vil kaste skygger over hele hennes liv …

Mali svever mellom bordene der hun serverer i bryllupet. Det er ikke bare Johan som kaster lange blikk etter den yndige skikkelsen med det uregjerlige, lyse håret og de glitrende, brune øynene. Men det er bare han som bestemmer seg for at henne må han ha, for enhver pris. Enda hun er en fattigtaus, mens han er odelsgutt på bygdas rikeste gård.

Livet i Bergfoss, bok nr.1: Første møte
Eli Salstad var bestyrtet. At de fikk en kvinnelig prest her i Bergfoss, var ille nok i seg selv, men å opptre i shorts og T-skjorte, og attpåtil ha en unge uten noensinne å ha vært gift! En prest som fødte et barn utenfor ekteskapet! Det gikk ikke an! Og for et barn! Dette vesenet som kun var iført en grønn kjole så kort og trang at den virket direkte uanstendig, og med hår så snauklipt at det sto av seg selv, og til og med var lilla! Det verste torde hun nesten ikke å tenke på. Hjelpe og trøste oss alle! Prestens unge datter hadde piercing ved det venstre øyenbrynet!

Livets lenker, bok nr. 12: Iskaldt bedrag
Elen overrasker Anker sammen med Veras søster. Men da den utspjåkete kvinnen i tillegg påstår å være Vesle-Annas verge, kaster Elen henne på dør. 
Sigmund ligger tynt an. Doktoren vil gjøre alt for å bli kvitt ham, og som medlem i formannskapet har han lensmannen i sin hule hånd. 
Liv og herr Jansens bryllup står for døren. Men idet kirkeklokkene ringer, mangler brudgommen …

Livsarven, bok nr. 31: Som sol og måne
Aksel Gimle får hjertet i halsen da han leser om flodbølgen i Det indiske hav, og frykter straks for livet til Ellen og Ulrik. Alle på Gimle preges av den skremmende nyheten, men må leve i uvisshet frem til ekspedisjonen ventes hjem.
Abelone besvarer Williams brev, men hører ingenting tilbake. Har hun vært for frimodig? Hun er også bekymret for Isak, som herjer med alt og alle – især tvillingbroren sin …

”Far, jeg må snakke med deg om Isak,” sa Abelone. Hun gruet for dette, men var nødt til å si det. “Det gjelder kattungene …”
Faren sukket tungt. “Det er slik gutter er. Jørgen burde ha vært mer som Isak. Jørgen er odelsgutten, men om han en dag skal ta over Gimle, må han forberedes på oppgavene som venter.”
Om Jørgen en dag skulle ta over Gimle? Hva mente faren? Trakk han i tvil hvem som skulle bli hans etterfølger på gården?

Nordlysets døtre, bok nr. 9: Stormvarsel
– Slipp henne! Stemmen som snakket var Peters.- La Marit være! Du trodde kanskje ikke at jeg så dere, mens du kysset henne …

– Peter! Flytt deg! For Guds skyld, hun holdt på å drukne …
– Du kysset …
– Jeg reddet livet hennes, din tosk! Michaels stemme var iskald. – Har du tenkt å stå der og blokkere veien, eller vil du hjelpe meg å få henne i hus og få varmen i henne før hun fryser i hjel?
– Unnskyld … jeg visste ikke … Jeg kom gående over sanddynene og så bare at du bøyde deg over henne og …
– Hold kjeft! Michaels stemme tålte ingen motsigelser. – Hent tingene hennes og bli med opp til bungalowen!