Nye bøker denne uken

I uke 39 kommer tre nye bøker i salg, det er bare å glede seg! I morgen finner du følgende bøker i en dagligvare- eller bokhandel nær deg:

Stormvinder, bok nr. 10: Villblomster
Jordmoren, bok nr. 55: Savnet
Havets datter, bok nr. 17: Vennskap på prøve

         

Stormvinder, bok nr. 10: Villblomster
«Er du glad i mor?» Skrekken jaget gjennom henne da han i stedet for å svare, løftet de knyttede, blodflekkede hendene mot himmelen. Pusten klemtes flat og det suste for ørene, for han sto og sto, urørlig som et høstribbet tuntre i en evighet.
Han hadde kalt henne Embjørg. To ganger.
Mens hun fylte lungene og svimmelheten gled over, foldet han arbeidsnevene med alle blodflekkene og rakte dem slik, hardt sammenflettet, mot henne.
«Om jeg en dag må stå foran himmelporten med noens blod på hendene, utestengt, håper jeg for Guds skyld at jeg står der alene. Gud hjelpe deg, Steynor, så ikke forfedrenes misgjerninger skal ramme deg enda hardere enn de allerede har gjort.»

Jordmoren, bok nr. 55: Savnet
Vennskapet mellom Vicky og Ella ødelegges av mistenksomhet og sjalusi. For begge er kjærlighetslivet vanskelig, men Vicky stoler på at Joss ikke har øyne for andre enn henne. I Varghavn brenner Rødersens hjem. Ofrene er hardt skadet, og Astri må be den mystiske lokale doktoren om hjelp. Trond er opptatt av å bygge opp sin egen bedrift, og ungene får løpe fritt omkring. Litt for fritt, for i Finnmark er naturen nådeløs mot barn som går seg vill …

Trond klamret seg til håpet om at når han og kameratene hadde undersøkt bunkeren, så var ungene funnet. Da sto de inne på kjøkkenet, blåfrosne kanskje, og ventet på straffen.
– Her e det ingen. Ikkje fotspor eingong!
– Men det har snødd.
Trond kikket nøyere. Var det ikke noen gamle spor her? Gamle, små spor.
– Hallooo! Ropte han. – E det nån her?!

Havets datter, bok nr. 17: Vennskap på prøve
Lina oppfører seg ikke slik en mor skal. Jens kan fortelle at hun gråter mye, og Elisabeth oppdager at Lina nærmest føler avsky for sitt eget barn.
Maria bestemmer seg for at hun må fortelle Indianne hva hun mener om Benjamin. Venninnen kan ikke kaste bort livet sitt på en slik mann.
Kristian og Elisabeth er på krambua, da hun blir vitne til at Bergette stjeler et lommeur i sølv. Sjokkert over det hun ser, får hun seg ikke til å si noe akkurat da.