Nye bøker denne uken

I uke 42 er det masse å glede seg til! På mandag kommer det nye bøker i hele syv serier! Kanskje en av de også er din favoritt? Klikk på «Les hele bloggposten» under bildene for å få en liten smakebit på hva som skjer i bøkene!

Arvesynd, bok nr. 2: Hemmeligheten
Fossefall, bok nr. 35: Nytt år
Novemberbarn, bok nr. 19: Syndens hus
Odelsjenta, bok nr. 30: Narrespill
Rosehagen, bok nr. 37: Ut av mørket
Havets datter, bok nr. 18: Hvite løgner
Nordlysets døtre, bok nr. 10: Blindvei

     

        

Arvesynd, bok nr. 2: Hemmeligheten
Bare 19 år gammel må Mali ta en skjebnesvanger avgjørelse. For å redde familien sin fra armod, går hun med på å gifte seg med Johan Stornes, odelsgutt og enearving til bygdas største gård. Enhver kvinne kunne misunne henne å bli så staselig gift, men Mali er ikke lykkelig. Hun er «kjøpt», en pyntegjenstand som svigermoren straks legger for hat, fordi hun ikke vil ha en fattigtaus som ungkjerring på Stornes.

Johan er ikke i stand til å gi Mali den kjærligheten hun lengter etter. Det klarer derimot tateren Jo, som blir innleid som ekstrahjelp i slåtten. En sommernatt ved naustet begår Mali en synd som gir henne hele livets lykke – og en livslang forbannelse …

Fossefall, bok nr. 35: Nytt år
Ola blir angrepet med kniv av ulvemannen og blir forlatt langt inne i skogen. Imens leter Amalie fortvilet etter mannen sin. Det er kveld, og hun blir tvunget til å ta inn på vertshuset i Kongsvinger. Da hun legger seg, murrer det kraftig nederst i korsryggen. Fødselen nærmer seg, men uten Ola ved sin side føler hun seg fryktelig alene. Like etter blir Ola funnet, men er det for sent?

Novemberbarn, bok nr. 19: Syndens hus
I byen får Judianna øye på nattmannen, i selskap med en svanger kvinne. Kan det være Ramona? Også Lukas er som sunket i jorden, og han vet ikke at han har fått en datter.
I «syndens hus» har redersønnen alt å tape om hans legning blir kjent. Da Judianna avslører at han er innblandet i en annen lyssky virksomhet, ser hun muligheten til å redde både Caroline og Lukas …

Odelsjenta, bok nr. 30: Narrespill
Kjellaug bråstoppet da hun kom ut på tunet. Et øyeblikk sto tiden stille. En vakker, ung kvinne sto ved siden av vognen og stirret mot henne.
– Ragna! hvisket Kjellaug. – Du kom! Hun gikk langsomt mot henne, og strakte frem hendene. – Ragna, datter min! Halsen var tykk av gråt, og blikket ble sløret. Det var nesten ikke til å fatte at hun endelig fikk se igjen datteren.
Ragna tok et par skritt mot henne og grep hendene hennes.
– Mor! sa hun lavt.

Rosehagen, bok nr. 37: Ut av mørket
Emily får hjelp til å se Aksels død og sin egen fremtid på en ny måte. Hun begynner på den tunge veien ut av mørket.
Jenny trosser Gerhard og reiser til Roma. Mens hun er borte, smir guvernanten på Egerhøi sine renker.
Ragnhild venter barn, og har en nagende mistanke om at Sander er utro – med Andrine, som ligner uhyggelig på fiskerenka.

Havets datter, bok nr. 18: Hvite løgner
Det blir stadig mer tydelig at Jens har sterke følelser for Elisabeth. Hun kjenner at hun liker seg i armene hans da de danser, men vil ikke innrømme det, verken for ham eller for seg selv.
Det nærmer seg tiden for Linas avreise til asylet. Alle tenker med gru på hvordan det skal gå, og strever med å holde sannheten skjult, slik legen har bedt dem om.
Maria vet med seg selv at Benjamin ikke er den rette for Indianne, men vil ikke si noe til venninnen. I denne tiden forteller alle på Dalsrud små, hvite løgner…

Nordlysets døtre, bok nr. 10: Blindvei
– OK. Marit så kaldt på ham. – Hvis jeg ikke finner henne, blir jeg nødt til å gå til politiet og få henne etterlyst. Da blir det dem som kommer på døren her for å stille deg spørsmål neste gang. Kanskje langt mer ubehagelige spørsmål enn de jeg stiller.
– Faen! Gutten bannet irritert.
– Er du Mads?
– Ja. Og så? Han så provoserende på henne.
– Jeg vet at hun har reist for å treffe deg, så du behøver ikke å skjule henne.
Gutten virket usikker i noen sekunder, så lukket han døren nesten helt igjen før han ropte innover i leiligheten: – Beate … Tanta di er her. Vil du snakke med´a?
Marit hørte Beates stemme ut i gangen.
– Nei! Sei at ho kan reis heim igjæn.