Nye bøker denne uken

Gled deg! I uke 44 kommer det nye bøker i seriene Sønnavind og Jordmoren. I morgen finner du disse gripende fortsettelsene i en bok- eller dagligvarehandel nær deg:

Sønnavind, bok nr. 48: Sagenerampen
Sylvias mor kommer på besøk fra Grimstad. Hun er forskrekket over hvor fattigslig Sylvia og Kristian har det, og tar inn på et pensjonat. Det får overraskende følger.
Elise og Johan får endelig oppmuntrende meldinger fra sanatoriet, og Johan får et spennende oppdrag fra Paris. Men Hugo får de ingen skikk på. Han er mutt og tverr, skulker skolen, og kommer sent hjem med sår og flenger i klærne.

Han begynte å sette gryter og panner forsiktig inn i kjøkkenskapet igjen. Han måtte passe på å sette alt inn akkurat slik det sto, ellers ville moren forstå at det hadde vært noen der.
Han svettet.
«Hugo?»               
Han skvatt så melkespannet ramlet ned på gulvet med et rabalder. Da han snudde på hodet, fikk han se moren stå i nattserken og stirre på ham. Ansiktet hennes lyste hvitt i månelyset.
 
Jordmoren, bok nr. 56: Gamle synder 
En mann er mistenkt for å ha bortført lille Grete, og Astri er bekymret for hva Trond vil gjøre når han får vite at den mistenkte har vært straffet tidligere. Mannen har en historie som tilsier at han kan være farlig for barn. I Orkdalen blir Ella stadig vanskeligere å ha med å gjøre. Hun skjuler en hemmelighet, en syndig gjerning. Men Ella vil ikke lide alene, hun ber Vicky om hjelp og truer henne med fatale konsekvenser hvis hun nekter.Ella snudde seg, og sendte Vicky et lynende blikk.   
– Faen òg! Eg kunne ligge her og daua, eg, utan at du brydd deg. – Du hørest ikkje mykjy døende ut.   
– Du kan varra glad, du, at eg ikkje åpna pulsårå mi. Eg veit kålles det ska gjerast!