Skrivekløestafetten har blitt bok!

Fulgte du eller kanskje også deltok i Skrivekløestafetten vi arrangerte på nettsiden vår? Nå har historien endelig blitt bok og du kan sikre det et eksemplar!

Skrivekløestafetten gikk ut på at dere – leserne – skulle skrive ett kapittel hver på en historie som til slutt skulle bli en bok. NorskeSerier ga bare to føringer som alle måtte enes om: Hovedpersonen i historien skulle hete Eva og handlingen skulle foregå i 1913.

Det var fryktelig gøy å følge med på hvordan historien utviklet seg. De totalt over 100 deltagerne diktet videre med innlevelsesevne og fantasi, og vi fikk mange begeistrede tilbakemeldinger! Interessen for stafetten var uvanlig stor, og både skrive- og lesegleden var imponerende. Her er historien bidragsyterne skrev frem:

Nordland, 1913: Nitten år gamle Eva Abelsen er tjenestepike på Aspevik gård. I all hemmelighet har hun innledet et forhold til en av drengene på gården, Laurits, og innen det er blitt klart for henne at dette har båret frukter, sviker han henne på det groveste. Eva vet ikke sine arme råd. Hun kan ikke reise hjem til sin fattige far, og uten en mann som kan forsørge henne og det ufødte barnet, ser hun ingen annen utvei enn å gå med på en hjerteskjærende løsning …

Tittelen på skrivekløe-boken er Evas barn, og det er en glede å kunne vise frem resultatet! Vi sender en stor takk til alle som bidro, og en spesiell takk til vinnerne: Hanne Rosted, Gry Andersen, Ellinor Bergheim, Kristine Tegnér og Mette Franck Johnsen.

Har du lyst på boken? Vi gir bort en gratis bok til de 30 første som skriver en kommentar til dette innlegget!