Nye bøker denne uken

I uke 51 er det masse å glede seg til! På mandag kommer det nye bøker i hele fem serier! Kanskje en av seriene også er din favoritt? Klikk på “Les hele bloggposten” under bildene for å få en liten smakebit på hva som skjer videre!

Odelsjenta, bok 31: Bitre følelser
Jordmoren, bok 58: Slekters gang
Livet i Bergfoss, bok 4: Skjebnenatt
Havets datter, bok 21: Kvinnelist
Nordlysets døtre, bok 12: Den gylne middelvei

             

Odelsjenta, bok 31: Bitre følelser
Ragna møtte blikket hans og grøsset. Det glimtet av noe mørkt og farlig, noe hun ikke hadde sett hos ham før. – Jeg vil aldri høre navnet hans nevnt i dette huset mer, og du skal love meg at du aldri forteller barnet om Øystein. Det er mitt barn, og det skal du si. Ragna svelget tårene som brått var der. Det var prisen hun måtte betale. Med ett innså hun hvor avhengig hun kom til å bli av Torger. Det var en skremmende tanke, men kjærligheten hun bar til Øystein, måtte hun gjemme dypt i hjertet. – Det lover jeg, sa hun.

Jordmoren, bok 58: Slekters gang
Lizzie Smith opplever en grusom fødsel i Finnmarks frosne villmark, og bare Astris kyndighet sørger for at mor og barn overlever. Lizzie er takknemlig, og forteller en hemmelighet som ryster Astri inn i sjelen. Vicky har opplevd lykken med Joss, føler hun. Etter en festlig natt i Trondheim sammen med Ella, får Vicky et uventet besøk av kjæresten sin. Men det er ikke kjærlighet som lyser av Joss’ øyne, men skam og begjær.

Vicky hørte en lav, mutt grynting.
– Kan jeg sette på en plate? sa kvinnestemmen. – Vi trenger da ikke å legge oss med det samme? Natten er ung.
– Eg he no mesta lyst te å legg meg, eg, svarte mannen.
Og den stemmen kunne Vicky kjenne igjen blant tusen andre. Det var en stemme som hadde fått hjertet hennes til å synge, hele kroppen hennes til å sveve.

Livet i Bergfoss, bok 4: Skjebnenatt
Bergfoss syder av sladder om de siste sensasjonene. Eli Salstad er frustrert over sin yngste sønns oppførsel, eller mangel på sådan, og kaster seg over anledningen til å sladre om at Anette Borge viser seg å være akkurat så umoralsk som hun hele tiden har ment. Mellom Beate og Frank Strand vekkes gamle følelser til live. Det nyforelskede ekteparet merker ikke at sønnen Jo sliter med sitt, og ingen av dem har noen anelse om at spøkelser fra fortiden er i ferd med å innhente familien …

Det sto virkelig en kvinne og kikket inn på henne! Kristina ble så overrasket at hun rygget bakover. Hun frøs plutselig. Det var noe med den kvinnen, måten hun stirret på henne. Det var noe helt galt med det blikket … Kristina var lamslått av skrekk.

Havets datter, bok 21: Kvinnelist
Lina får endelig treffe overlegen på asylet. Alt står og faller med dette møtet, som skal avgjøre om hun får komme hjem. Men rett etter møtet blir hun vitne til et grusomt syn som vil plage henne i lange tider.
Sara legger seg stadig etter Kristian, og til Elisabeths fortvilelse lar han seg blende av hennes sjarm. Da dukker en gammel bekjent opp på gården og setter følelsene i sving.
På en innskytelse ansetter Elisabeth en barnepike. Det er et valg som viser seg å bli skjebnesvangert for alle på Dalsrud.
Lensmannen inviterer Kristian og Elisabeth til middag for å fortelle hvem det var som brant inne på husmannsplassen.

Nordlysets døtre, bok 12: Den gylne middelvei
– Kom deg ut! Hun prøvde å slite seg løs, men fingrene hans boret seg hardt inn i overarmene hennes.
– Jeg tente på deg allerede første gang jeg så deg, inne i stuen hos Ragnhild og Kristoffer, fortsatte Thomas, og nå begynte han å dra henne innover gangen mot stuen. – Jeg ville ikke tro det min mor og tante Ragnhild sa om deg. Om at du bare var ute etter mennene deres. Men nå … Far påstår at du prøvde å blotte brystene dine for ham ute i skogen en av de første dagene du var her, og mor fortalte at tante Ragnhild hadde sett onkel Kristoffer komme ut herfra midt på natten for et par uker siden. Og i går kveld hadde du elskeren fra byen på besøk her oppe. Han så på henne. – Det har riktignok vært drevet hor i dette huset før … Ja, du har vel hørt om oldemoren min. Men det betyr ikke at du er nødt til å leve opp til husets rykte. Han ristet på hodet. – Klarte du ikke til å vente til Kristoffer kom hjem fra fjellturen sin? Du måtte oppsøke ham på hytta for å få deg et knull. Får du aldri nok?