Nye bøker denne uken

I morgen kommer det fire bøker vi vet mange har gledet seg til å lese! I dagligvare og kiosk finner du nå de spennende fortsettelsene på Livsarven, Alvestad, Sagaen om Sunniva og Arvesynd. Masse godt lesestoff til kalde vinterdager!

Livsarven, bok 33: Vårlengsel
Alvestad, bok 11: Alvorlige anklager
Sagaen om Sunniva, bok 20: Vettenatt
Arvesynd, bok 6: Løftet

              

Livsarven, bok 33: Vårlengsel
Blanche får sjokk da hun ser sin nyfødte sønn, og lege og prest blir tilkalt. Hvorfor har hun fått et slikt barn, og hva kommer Alf til å si?
Ulrik har vært savnet i ett år, og Ellen har sørget som en enke, men det vil ta enda to år før hun er fri til å gifte seg på nytt. Kan hun vente så lenge på en fremtid med Poul, som har tilbudt henne et liv i Odense?

Alvestad, bok 11: Alvorlige anklager
– Hvis det likevel ikke er slik at De kom hit for å hjelpe, er døren der borte. Jeg vil ikke høre slikt snakk her på Alvestad etter det som nettopp har skjedd. Eier De ikke skam i livet? Stemmen hennes var sikrere enn hun følte seg, og nok en gang undret hun seg over hvor god kjennskap Hanna Bakken lot til å ha til det som hadde foregått på gården.
– De burde kanskje stille Dem det spørsmålet selv. Hanna kneiste med nakken. – Folk snakker, vet De!

Sagaen om Sunniva, bok 20: Vettenatt
Sunniva plages av tunge tanker. Når kommer Gaute på besøk neste gang, og hvordan vil lunet hans være? Samtidig står julen for døren, og noen hver bærer på hemmeligheter – som store-Jon og Kolbein, og Anders og datteren hans. Carmen har også sitt å skjule, og når den trolske vettenatten er over, er det bare hun som vet at den har endret alt.

«Anders ble møtt av lysskjæret fra den knitrende julelogen på Elvestad. Han tøylet hesten så brått at den slo med fremhovene i lufta. Hva slags underlige lyder var det som kom fra stua? Han undertrykte den hivende pusten for å høre bedre. Jo, det var klapping, og noen som sang. Uhyggen blåste ham i nakken. Hadde huslyden gått til ro og overlatt stua til tusser og juleskrømt?»

Arvesynd, bok 6: Løftet
Sivert, øyenstenen til alle på Stornes, er høyt og lavt med sin glade latter og sitt lyse smil. Aller mest lyser det av ham når taterne kommer til gårds og han kan få høre felelåt. Mali, derimot, kjenner et stikk av angst hver gang hun ser et taterfølge. Er det noen blant dem som kjente Jo? Hva vil de si når de ser vesle Sivert, som blir mer og mer lik faren sin? Hun frykter stadig at sannheten skal komme for en dag. Enda verre blir det når Sivert slår seg vrang og sier at han ikke vil bli bonde; han vil være fri og spille fele!

Rasende langer Mali ut en ørefik. Sivert ser på henne med alvorlige øyne. «Er e ikkje god nok om e berre er meg, da?» spør han. Mali blir stum. Hun føler at alt hun har levd for, alt hun har ofret, holder på å gli ut av hendene hennes …