Krimfestival i Oslo – 1. til 3. mars

Liker du å lese krimbøker når du ikke leser favorittseriene dine? Ikke gå glipp av Krimfestivalen!

Kriminallitteraturen har fått en stadig sterkere posisjon blant lesere verden over, og er blitt en rik og mangefasettert sjanger. Internasjonale forleggere sier allerede «Look to Scandinavia» om krimlitteraturen. Cappelen Damm har derfor tatt initiativ til Krimfestivalen hvor målet er å få lesere, forfattere og eksperter til å utforske det særegne ved nordisk krim, og samtidig sette den inn i et internasjonalt perspektiv.

Krimfestivalen vil inneholde forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, foredrag, opplesninger og krimgallaer. Kjente krimforfattere fra både inn- og utland er klare for festivalen. Det blir over 35 arrangementer på 8 scener med  hele 30 forfattere. Blant gjestene finner vi både debutanter, erfarne forfattere og forfattere som skriver i par. Følgende internasjonale forfattere kommer: Lee Child, Lars Kepler, Liza Marklund, Jens Lapidus, Ninni Schulman, Yrsa Sigurdardottir, Gregg Hurwitz, RJ Ellory, Belinda Bauer, Roslund & Helström, Bødker & Bruun. En rekke kjente norske forfattere fra flere norske forlag vil også delta blant annet Karin Fossum, Gert Nygårdshaug, Chris Tvedt, Tom Egeland, Jørn Lier Horst, Tom Kristensen, Torkil Damhaug og Hans Olav Lahlum.

Arrangementene vil skje på flere scener, de fleste av dem på Centralteatret eller i Cappelen Damm-huset. Det blir også flere arrangementer hos Tanum og Narvesen.

Besøk Krimfestivalens nettside for å lese mer og se hele festivalprogrammet her. Alle arrangementer er gratis!