Nye bøker denne uken

Venter du spent på fortsettelsene av Sønnavind, Odelsjenta, Livet i Bergfoss eller Havets datter? I morgen er endelig ventetiden over! Klikk på “Les hele bloggposten” under bokomslagene for å lese hva som skjer videre!

Sønnavind, bok 50: Djeveløya
Odelsjenta, bok 32: Knuste drømmer
Livet i Bergfoss, bok 6: Elske og ære
Havets datter, bok 23: Spådommen

               

Sønnavind, bok 50: Djeveløya
Sylvia mistenker Roar for å ha overfalt og ranet moren, og hun liker dårlig at moren ser ut til å ha tilgitt ham. Forstår hun ikke hvor farlig og utspekulert han er? På Bastø får Hugo og de andre guttene en brutal og umenneskelig behandling, men myndighetene gjør ingenting for å stanse grusomhetene. Elise gjør alt hun kan for å få sønnen hjem, men til ingen nytte. Til slutt får hun innvilget et kort besøk på øya.

Hun slo armene om ham. «Kjære, kjære gutten min,» hvisket hun inn i øret hans. «Jeg skal gjøre hva jeg kan for å få deg vekk herfra. Du har det ikke godt her ute, har du vel?»
Han ristet heftig på hodet, men sa ingenting.
I det samme la hun merke til noen hissige, røde merker i nakken hans. «Har du falt og slått deg?» spurte hun forskrekket.
Han trakk seg litt ut av favntaket hennes og så på henne med et blikk hun aldri ville glemme.
«Jeg blei piska,» hvisket han mens øynene ble fylt av tårer. «Tolv slag med salt på reimen.»

Odelsjenta, bok 32: Knuste drømmer
Ane løp så fort hun turde, stien var full av gamle røtter og små steiner, hun måtte ikke falle. Mannen bak henne halte innpå, skrittene hans kom stadig nærmere. Hun skrek da hun kjente en hånd som grep henne om armen og dro henne rundt.– Endelig, der fant jeg deg, sa en hes stemme.  Ane stirret skrekkslagen på det skjeggete ansiktet, men hun visste hvem han var. Den harde stemmen og det brennende blikket vekket til live minner i henne som hun hadde gjemt og prøvd å glemme.

Livet i Bergfoss, bok 6: Elske og ære
Sara, Kristina og Vilde kommer hjem fra København, sprekkeferdige av inntrykk og iver etter å fortelle om alt de har opplevd. Peter venter spent på å treffe igjen Sara, men han gruer seg også og har dårlig samvittighet for den fatale feilen han gjorde på festen før hun reiste.     Anette og Ulf er travelt opptatt med det forestående bryllupet, men aller først må Anette innvie Vilde i planene …

– Jeg skal forresten gifte meg, sa Anette og smilte til datteren.
Vilde stirret forskrekket på henne, hun fikk brusen i vrangstrupen og harket og hostet lenge før hun klarte å si noe som helst.
– Det … sa hun omsider da hun hadde fått pusten igjen. – Det var sannelig en overraskelse! Vilde prøvde å få frem et lite smil, men lyktes ikke helt. Tusen tanker for gjennom hodet hennes, og hun rynket pannen og så mer betenkt ut enn direkte glad. – Det er vel med Ulf Veide det, da? spurte hun omsider.

Havets datter, bok 23: Spådommen
Sara har ligget lenge bevisstløs, men én dag endrer tilstanden hennes seg – til glede for noen, men til sorg for andre. Maria får veer, og Elisabeth blir tilkalt. Dagen går over til natt, og det blir en ny dag, men barnet kommer ikke. De innser at noe er galt, og Elisabeth frykter at verken søsteren eller barnet vil klare seg. Hele Dalsrud drar til handelsstevnet i Kabelvaag. Der kommer Elisabeth over teltet til en spåkone. Hun ønsker å bli spådd, men er samtidig engstelig. De andre vil at hun skal gå inn og høre hvordan fremtiden hennes blir…