Nye bøker denne uken

I morgen kommer det fem bøker vi vet mange har gledet seg til å lese! Endelig kommer fortsettelsene på Morshjerte, Annas skjebne, I krig og kjærlighet, Havets datter og Livet i Bergfoss!
Gled deg! Bøkene fås kjøpt i butikk, kiosk eller på Cappelen Damms nettsider!

     

Morshjerte, bok 16: Når englene gråter
Dagene kommer og går, fylt med avmakt og stillhet. Utad virker Maren sterk, for hun tror det er slik alle venter at hun skal oppføre seg, men innvendig er hun bare tom. Noen ser allikevel bak masken, og det er i denne tiden hun får erfare hvem som er hennes virkelige venner. Olaug trøster og hjelper, selv Lina viser forståelse – men den som kjenner henne best, og som nesten ikke viker fra hennes side, er Trond.

– Skjærer du framleis ut dyrefigurer i tre? spurte Maren brått. – E har den e fekk av deg ein gong for lenge sida. Den står i bokhylla mi.
– Har du den verkeleg enno? spurte Trond.
– Enno, ja! E skal da alder kvitt meg med den.
– Og e har kniven e fekk av deg, sa han.
Igjen ble det stille mellom dem. Det suste sakte i trekronene.

Annas skjebne, bok 10: Fange nr. 271
– Kåre, ikke vær redd. Vi skal hjelpe deg. Anders’ stemme lød hul gjennom fosseduren.
– Ingen kan hjelpe ham nå! Birgit snudde seg mot Anders. – Nå kan du og denne skjøgen din leve i deres egen drømmeverden og huske dette øyeblikket. Det er din, Anders, din og skjøgens skyld at guttungen må dø. Kåre, si farvel til tanten og onkelen din. Hun så nesten triumferende på Anders mens hun skjøv Kåre mot kanten. – Si adjø. Nå skal du få møte moren din …

I krig og kjærlighet, bok 32: Fredsvår
Kristin bekymrer seg for Ivar, som er helt satt ut etter redslene i Auschwitz. Hun tør nesten ikke forlate gården av frykt for bygdefolkets hevn, men hun er nødt, for hun må jo besøke Jan i fangeleiren.  Hjørdis og barna kan endelig forlate Berlin, sammen med de to russiske soldatene. De setter kursen sørover, men ved grensen til Tsjekkoslovakia slipper de opp for bensin. De stanser i en liten landsby som ånder av fred …

Rosa strakte hals. ”Se, tante Hjørdis! Her har det ikke vært krig! Noe så vakkert!”
”Ja, Rosa, hvis det ikke hadde vært for at vi fortsatt befinner oss i Tyskland, ville jeg ha trodd at vi var kommet til en ny verden.”
Sergei satte kursen mot kapellet. Boris tok fram et hvitt lommetørkle og festet det på geværsiktet. Han snudde seg. ”Hold barna synlig! Da skjønner de at vi er ute i fredelig ærend.”

Havets datter, bok 24: Den fremmede
Peders forsvinning er et mysterium. Folk i Storvika går manngard, og det soknes på havet.
Elisabeth kan ikke glemme besøket hos spåkonen i Kabelvaag. En kveld spår Gebora folket på gården i kaffegrut. Da hun får se Elisabeths kopp, blir hun blek og nekter å si noe.
Elisabeth inviterer Anes kjæreste på besøk til Dalsrud. Det blir et sjokk da han endelig står i døren …

Livet i Bergfoss, bok 7: Gylne dager
Anette og Ulf nyter dager og netter sammen, men det er ikke bare lett når så forskjellige vaner skal bli til en felles hverdag for fire.
Beate Strand er nervøs for den forestående rettssaken og bekymrer seg for om juryen vil tro på kvinnen som myrdet Frank.
Den nye markedssjefen, Oscar Westlie, kommer som et friskt pust til Bergfoss feriesenter, og gjør seg bemerket allerede fra første dag. Han sjarmerer alle – bare ikke den han vil ha.
Vilde er oppgitt over at Roar har bestemt seg for å slutte på skolen. Roar er også fortvilet, men av helt andre grunner enn de stadige kranglene med Vilde.