Cozy crime – mord med glimt i øyet!

Liker du gode spenningsromaner, men synes at mange av dem blir for blodige og brutale? Da er «cozy crime» noe for deg!

Krimsjangeren er i stadig utvikling, og et av de siste tilskuddene på stammen er cozy crime. Cozy crime er en ny serie krimbøker med lun stemning og et minneverdig persongalleri – uten at det går på bekostning av spenningen! Krøll deg sammen i godstolen og gjør deg klar for en hyggelig krimopplevelse som får deg til å bite negler og humre samtidig!

I cozy crime-bøkene er graden av vold betydelig dempet og ofte erstattet med lun humor og glimt i øyet. Historiene er gjerne plassert i små, intime miljøer, og spinner rundt ulike hverdagslige sysler som baking, håndarbeid, stell av kjæledyr og ektemenn. Agathe Christies Miss Marple-skikkelse var en av de første cozyfigurene, og senere har lesere og tv-seere verden over trykket både Jessica Fletcher (Murder, She Wrote) og Precious Ramotswe (fra Alexander McCall Smiths Damenes detektivbyrå) til sine hjerter.

Handlingen i den første boken i Cozy crime-serien – Kafémysteriet av Cleo Coyle – er lagt til kaffebarmiljøet i New York: Clare Cosi driver en kaffebar i New Yorks Greenwich Village. En morgen hun kommer på jobb, stusser hun over at døren er låst. Det var den pliktoppfyllende assistenten Anabelle som skulle åpne denne dagen, og her er det ingen tegn til liv. Irritasjon og forundring blir fort til sjokk og vantro da hun finner Anabelle livløs innerst i lokalet. Politiet avskriver det som en ulykke, men hvorfor står søppelbøtten på feil sted? Det er noe som ikke stemmer, og i mangel på hjelp fra politiet tar Clare saken i egne hender.

Kafémysteriet er til salgs nå i dagligvare og kiosker over hele landet! Det utkommer nye bøker i Cozy crime-serien ca. annenhver måned. Neste bok ut er Til døden skiller ossEn bryllupskakekrim av Mary Jane Clark, i salg 7. mai.