Forfatterne anbefaler påskelektyre

Hvilke bøker liker serieforfatterne våre å lese? Vi har spurt et knippe av forfatterne våre om de kan anbefale deg noe godt lesestoff til påskeuken! Første del publiseres vi i går og her kommer andre del:

Yvonne Fjeld anbefaler:

Jeg går mot strømmen og boikotter alt som heter krim og anbefaler selvsagt Novemberbarn. Blir det snøstorm og møkkavær kan man nå mure seg inne med hele serien, fra begynnelse til slutt. 20 bøker med romantikk og neglebitende spenning.

Jeg må også nevne en bok av min favorittforfatter: Hapi – Elvegudinnen av Wilbur Smith. Den har handling fra det gamle Egypt og handler om slaven Taita og hans herskerinne, Lostris. Denne boken har tre oppfølgere: Taita og den 7.gåte, Vismannen Taita og Nilens hemmelighet. Alle fire bøkene anbefales for de som vil forsvinne inn i en spennende verden med faraoer, pyramider, mystiske gåter, herskere og herskerinner.

Liv Almendingen anbefaler:

Barnepiken av Kathryn Stockett
For de av dere som ennå ikke har lest Barnepiken, vil jeg anbefale den som påskelektyre. Jeg har ikke fått lest så mye mens jeg har skrevet Sagaen om Sunniva, men Barnepiken fenget meg fra første side. Boka er lettlest, har haugevis av både humor og alvor, og temaet sorte hushjelper hos hvite fruer, har fått en forfriskende vri. Historien utspiller seg på sekstitallet, og stedet er Jackson, Mississippi.

Trude Brænne Larssen anbefaler:

Vredens dag av Kurt Aust
For alle som liker historie (og det gjør jo vi) er det ingen som topper Kurt Austs første krimroman. En ung gutt fra Horten i Norge og hans arbeidgiver og læremester, vitenskapsmannen Thomas av Boueberge, havner på et gudsforlatt vertshus i Danmark, nyttårsaften 1699. Det blåser opp til storm, og ingen kan komme verken til eller fra, på grunn av det enorme snøfallet. Så skjer det et mord …

Okei, den foregår altså ikke i påsken, men på nyttårsaften. Til gjengjeld er det mer snø i romanen enn på påskefjellet – i alle fall nå som våren har kommet tidligere enn forventet i den sørlige delen av landet. Romanen er spennende og medrivende, og skildrer en historisk tid så detaljrikt at de færreste av oss kommer i nærheten. Kurt Aust er kjent for å gjøre grundig research. Den norsk–danske forfatteren er bosatt i Horten og har vunnet både Aschehoughs debutantpris, Rivertonprisen og flere andre gjeve æresbevisninger.

1222 av Anne Holt
Ønsker man seg noe mer opp til vår egen tid? Da bør man pakke 1222 i tursekken. Tittelen viser til antall høydemeter over havet på Finse, og det er her dramatikken utspiller seg. Et tog blir sporer av i forrykende snøstorm, og alle pasasjerene må evakueres, for deretter å søke tilflukt på høyfjellshotellet. Sånn sett er utgangspunktet nokså likt Kurt Austs roman, bare at spenningen skjer mer enn 300 år senere og i Norge. Selvfølgelig er vår alles yndlingsetterforsker «Hanne Wilelmsen» en av pasasjerene på toget. Politietterforskeren sitter i rullestol, etter at hun ble skutt i tjeneste. Og like selvfølgelig er det noen som finner et lik … Det første av flere … Denne vil de færreste klare å legge fra seg.

Anne Marie Meyer anbefaler:

Det dyrebare av Linn Ullmann
Dette er ingen krimbok, selv om en forbrytelse er begått. Det er en veldig god roman som var vanskelig å legge fra seg og som rørte meg langt inn i hjerteroten. Alle familier har sitt å streve med, og denne familien er ikke noe unntak.
En ung jente, Mille, forsvinner sporløst etter en fest, og uvissheten om hva som skjedde, preger alle som kjente henne. To år senere blir Mille funnet død, og gradvis avdekkes en historie om kjærlighet, grådighet, om hemmelige liv og smertefulle forbindelser. Historien er en besettende, beksvart og humoristisk fortelling om en familie som blir offer for sine egne hemmeligheter og om en brutal forbrytelse.

Huset du elsket av Tatiana de Rosnay, forfatteren av Saras nøkkel, er et vakkert kvinneportrett som avslører en ukjent side av Frankrikes historie. I denne boken er vi i Paris i 1860-årene og den store byfornyelsen pågår for fullt. Gamle bygninger blir revet for å gi plass til nye, brede boulevarder og majestetiske bygninger. Bokens hovedperson, Rose, er en kvinne i 60-årene. Hun har bodd hele sitt voksne liv i huset som hennes manns familie har eid i generasjoner. Før han døde lovet hun ham at hun skulle ta vare på hjemmet deres, men myndighetene har bestemt at huset skal rives. Et hus som rommer mange gode minner, men også en grusom hemmelighet som Rose har tiet om i tretti år. Vil du lese om en sterk og usedvanlig kvinne, om et menneskes vilje til å slåss for det man har kjært og en historie om kjærlighet og tilhørighet, kan jeg anbefale denne.

Der drømmene møtes av Kimberley Freeman, er en vidunderlig historie om familiehemmeligheter og kjærlighetens underfulle veier. Jeg skal innrømme at jeg kjøpte boken på grunn av det nydelige omslaget, men jeg ble ikke skuffet. Bokens to kvinner Beattie Blaxland og Emma Blaxland-Hunter, lever i hvert sitt århundre, men begge må hente styrke i seg selv til å begynne på nytt når de mister alt. Vil du ha en spennende og lettlest bok kan jeg anbefale denne. Jeg likte den godt, den har alt en god underholdningsroman skal ha. Spenning, kjærlighet, intriger og dramatikk fra et kontinent vi ikke hører så ofte om. En fin bok å kose seg med i solveggen.