Nye bøker denne uken

Er du spent på hva som skjer videre i Odelsjenta og Havets datter? Da trenger du ikke å vente lenge! I morgen er fortsettelsene endelig i salg! 🙂

Odelsjenta, bok 33: Tid for lykke
Hilda så ned i gulvet.
– Se på meg, sa Ragna. – Jeg vil ha et svar.
Hilda vred seg, men hun løftet hodet og så på Ragna. Det var noe trassig i de vakre øynene, og en kulde som fikk Ragna til å fryse på ryggen. I neste øyeblikk var det borte, og hun lurte på om hun hadde sett feil.
– Jeg ville ikke at du skulle bekymre deg, du har så mye annet å tenke på. Dessuten var jeg redd for at du ville bli sint. Hun stirret fortvilet på Ragna. – Det skal ikke gjenta seg.
Ragna så granskende på henne. Hun visste ikke hva hun skulle tro. Hilda virket oppriktig, samtidig hadde en vond mistanke begynt å spire i henne.

Havets datter, bok 25: Ventetid
En rasende Elen oppsøker Maria på bua og antyder litt av hvert om henne og Olav. Maria frykter at hennes dypeste hemmelighet er avslørt. Mannfolkene reiser på vinterfisket. Ryktene går om at Trollfjorden står tett av fisk, og det utvikler seg rene gullfeberen blant fiskerne. Det viser seg at fjorden er dekket av et tykt islag. Fiskerne ber dampbåtene om hjelp, men eierne krever betaling for å bryte isen. Fiskerne nekter – og dermed bryter sjøslaget løs.

Tollekniver blinker i morgendisen, kjepper, årer, økser og høtter blir løftet. Jens ser at også mannskapet på deres båt reiser seg. Han følger etter, kjenner kamplysten sitre i seg. Urettferdighet har han aldri tålt. Her skal rettferdigheten seire. Trollfjordslaget er i gang.