Nye bøker denne uken

I morgen kommer det fem bøker vi vet mange har gledet seg til å lese! Klikk på “Les hele bloggposten” under bokomslagene for å se hva som skjer videre i favorittseriene dine! Er du ennå ikke abonnent, får du kjøpt alle bøkene i dagligvare og kiosk.

Annas skjebne, bok 11: Ensomt hjerte
Flammedans, bok 46: Helenas syner
Fossefall, bok 41: Fru Vinges forbannelse
Jordmoren, bok 62: Nattens skygger
Storgårdsfolk, bok 54: Mellom plikt og lyst

       

Annas skjebne, bok 11: Ensomt hjerte
– Nummer 271! Vokterens stemme skar over åkeren. – Was ist los? Han gikk mot Anna.  Anna lente seg tungt mot gjerdet og strøk en skitten hånd over pannen. – Jeg føler meg litt dårlig, sa hun med svak stemme og prøvde å se syk ut. – Jeg er svimmel. Det siste var ingen løgn, hun hadde vært svimmel av nervøsitet hele morgenen.– Ikke unnskylde. Du … Han rettet geværmunningen mot henne. – Arbeit. Weiter … Schnell!

Flammedans, bok 46: Helenas syner
Anna og familien reiser over fjellet til Lillehammer. Gjensynsgleden blir stor når de møter Gunni og alle de andre på Klokkegården, men Helena har forandret seg, synes Anna og lytter til advarslene sankedatteren gir henne.

– Jeg er ingen krøpling selv om jeg har et ødelagt bein, sa Nikolai og var gretten. – Jeg har klatret i stiger før, det går like bra hver gang.
Anna bestemte seg for å si det som det var. – Helena advarte meg.
– Mot hva? Nikolai stirret iltert på henne.
– Mot at du skulle hjelpe til med taket.
Nikolai smilte skjevt. – Man skal ikke tro på alt man hører, selv ikke når det gjelder de som kan ”se”.
– Du vet at Helena pleier å ha rett. Det er høyt. Om du faller ned, kan du slå deg fordervet.
– Jeg faller ikke ned. Nikolai hadde fortsatt det freidige smilet.
Han tok brekkjernet som lå ved siden av stigen, som sto stødig opp mot veggen. – Makan, brukte han seg. – Voksne mannfolk trenger ikke barnepiker.

Fossefall, bok 41: Fru Vinges forbannelse
Amalie drar til Furulia for å besøke broren. Men da hun kommer dit, er ikke Tron til å kjenne igjen, han snakker med seg selv og er oppfarende og sint. Er han i ferd med  å miste forstanden?  Fru Vinge overtaler den blinde trollmannen til å få tak i svarteboka, som har ligget gjemt i kirken. Men dens onde krefter er enda sterkere enn fru Vinge kunne forestille seg …

Fru Vinge sprang videre helt til hun var ute av syne. Bak et tre stanset hun og kikket bort på kirkeplassen. Presten sto på trammen og skuet etter henne. Fru Vinge pustet lettet ut. Hun burde ha følt seg trygg i kirken, men det gjorde hun ikke. Hun var redd, og hun kunne ikke fordra det.

Jordmoren, bok 62: Nattens skygger
Det går mot jul i Sæterdalen, og Trond har lenge holdt noe hemmelig for Astri. På selve julaften får hun svar. Trond kommer hjem med to gjester. Begge har gått gjennom umåtelige prøvelser i utlandet, og nå er de tilbake for å begynne på nytt, der de hører hjemme.
Vicky er bekymret for Ella Fagervik. Hun har havnet i et farlig selskap, og Vicky blir viklet inn i en mørk og truende verden som hun ikke forstår. Ella er i ferd med å gå til grunne og er helt alene i verden, og bare Vicky kan redde henne.

Åh, så sørgelige de ordene var! Vicky kjente klumpen i halsen.
– Nå går vi, sa Ella. Hun lo, en falsk latter. – Vet du? Jeg sverget til meg selv at aldri skulle prektige Vicky få se hiet mitt. Men vi går dit, vi. Du skal få se alt. Jeg skal vrenge av meg blusen, så du får se rett inn i sjelen min. Der er det gjennombedervet.
– Ella, da!
– Komma no! Du skal få se horebôlet til Ella Fagervik, Sæterdalens falne synderinne.

Storgårdsfolk, bok 54: Mellom plikt og lyst
Tre kvinner, tre skjebner:  Anne bestemmer seg for at det endelig er på tide å gi seg over til kjærligheten.  Fattige Maria, derimot, kan ikke velge med hjertet. For henne er det plikt, ikke lyst, som gjelder. Og fornuftige Martha er kommet i lidenskapens klør og gjennomlever et helvete. For Sebastian er en mann som står ved sitt ord.

Dette var blitt for mye for henne, hun var ikke skapt for å tåle slik pine. Minnene om omfavnelsen på eskadronballet plaget henne dag og natt. Denne fortærende lidenskapen brakte ingenting godt med seg. Hun ville ha ham, men han ville ikke ha henne. Og den vissheten var ikke til å holde ut.