Sommerens bestselger?

Det er litt tidlig å utrope sommerens feelgood-bestselger, men Jenta på klippen av Lucinda Riley er en svært god kandidat.

I tillegg til serieromaner er det én sjanger vi er spesielt glade i – feelgood-bøker. Og i fjor var det én bok vi likte ekstra godt. Orkideens hemmelighet har solgt over 50.000 eksemplarer bare i Norge, og ligger fortsatt på bestselgerlistene. Nå er Lucinda Riley ute med sin andre roman, Jenta på klippen, og vi tør å påstå at den er enda bedre Orkideens hemmelighet!

Rileys bøker er utgitt i mer enn 20 land og har solgt én million eksemplarer bare i Tyskland. I mai var hun i Norge for tredje gang, og hun er i ferd med å bli en sann norgesvenn:

«Faren min snakket alltid om hvor vakkert det var i Norge, og med en gang jeg kom gjennom ankomsthallen på Gardermoen, følte jeg at jeg hadde kommet hjem. Oslo har tatt meg med storm på så mange måter. Jeg er rett og slett blitt forelsket i denne byen og dette landet. Det høres sikkert litt merkelig ut, men jeg har drømt om å reise hit helt siden jeg var en liten jente. Min far reiste en del til Norge i forbindelse med jobben sin, og jeg har alltid hørt mye fint om dette landet. Moren min har fortsatt en tradisjonell lusekofte som far hadde med seg hjem fra Norge på 60-tallet. Skikkelig fin! Det føles som et privilegium å få komme til Norge igjen.»

Jenta på klippen er en stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp. Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes. Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle.

Et sterkt driv i fortellingen gjør Jenta på klippen vanskelig å legge fra seg. Det er en handlingsmettet og gripende god «good read» med handling fra England, Irland og New York, og flere parallelle historier som spenner fra 1914 og fram til i dag. Familiehemmeligheter og drømmer er sentrale ingredienser, og vi anbefaler den til alle som ønsker seg en god bok til sommerferien!