Nye bøker denne uken

Har du lest første bok av Nattmannens datter? I morgen er bok to i salg! I tillegg er det nye bøker i seriene Stina Saga og Østenfor sol. Med andre ord: Masse å glede seg til!

Nattmannens datter 2: Morgenstjernen
Ikke alle unner Lucie vennligheten hun blir vist av forstanderfruen og dragonen. Neste natt ser Lucie noen mørke skikkelser snike seg bort fra Manufakturhuset, og hun følger etter. I skyggen av trekorsene på fattigkirkegården, føler hun seg iakttatt. Før timen er omme får Lucie en visshet som snur om på hele livet hennes.

Det var vindstille, og månen var ikke å se. Nattetåken hadde ikke lettet og lå lavt over det store vannet nedenfor. Lucies øyne hadde for lengst vennet seg til mørket. Skyggen hun trodde hun hadde sett nede i skråningen, måtte bare ha vært innbilning. Kanskje en trestubbe. Det var ikke en bevegelse å se der nå. Med ett hørtes et dunk. Det gikk kaldt gjennom Lucie da hun skjønte at det var kisten.

Stina Saga 4: Heksenatt
Stina visste at hendelsen i matstua ville få følger, både for Guren, Marja og henne selv. Det var tross alt en av Bals menn som forulykket. Da hun blir hentet inn til avhør, er hun forberedt, men føler likevel frykt. Bals metoder er beryktede, og hun kan ikke regne med å møte barmhjertighet.

Stina seg i kne. Slo armene om det sviende, blødende brystet. Det tok tid før hun forsto at skriket som blandet seg med Bals latter, var hennes eget.
Hun enset vagt at Lippert kom stormende frem. ”I svarte, Bal! Var det nødvendig?”
”Jeg kunne, Lippert!” Bal ble brått hard og alvorlig i stemmen. ”Jeg gjorde det fordi jeg kunne. Det er merket mitt, det vet du. Merket mitt!”

Østenfor sol 11: Nonnens beretning
Laura har ikke sluttet å drømme om Ola, men da han brått står foran henne, får hun likevel sjokk. Kommer han for å erklære henne sin kjærlighet eller for å besøke fru Ewa? Tilbake på Vindfall gjør Laura og Simone et etterlengtet funn på et uventet sted …

Simone kjente at det prikket i huden av spenning. ”Er det …”
”Jeg tror det.” Hendene til Laura skalv da hun lot fingrene røre varsomt ved det eldgamle manuskriptet, solid innbundet med metallbeslag.
Øynene til Simone fanget opp spor etter forgylling som glimtet langs kantene. ”Du godeste!” utbrøt hun. ”Vi har funnet Lucias dagbok!”