Nye bøker denne uken

Annas skjebne 13: Englefuglen
De så hverandre inn i øynene i noen sekunder, så brast begge to i latter. Emilia lente seg mot ham, og Niklas trakk henne tettere inntil seg.
– Emilia, du er en fantastisk kvinne, sa han og kysset håret hennes. – Det er bare synd at vi skulle bli kjent med hverandre her i Nnangara.
– Hvorfor det? Hun satte seg opp og så forbauset på ham.
– Har du ikke lest instruksene?
– Instruksene? gjentok hun dumt.
– Dr. Holden vil ikke ha romanser mellom de ansatte. Han avskjediget en lege og en sykepleierske på det forrige sykehuset han var sjef for, fordi de innledet et forhold.¨

Jordmoren 64: Nådeløse fiender
Ella ligger på sykehuset med store skader etter overfallet, og den eneste som kan hjelpe henne er Vicky. Ella er bitter, og redd for hva som vil skje når hun kommer ut. Politiet er interessert i saken, men det er også mennene som vil henne til livs. Imens er arveoppgjøret etter gamle Onsstø i gang, og hans sønn Randolf har ikke tenkt å fire på kravene. Ikke er han redd for å skape fiender heller, og snart er krigen mellom Onsstø og Storset-folket i gang.

Det ble dødsens stille. Hvis den berømte knappenålen hadde falt i gulvet, ville den ha blitt hørt, følte Vicky. Men det varte ikke lenge.
Randolf Onsstø var kokende rød i fjeset, øynene sto ut av skallen hans, og blodårene bulte på den solide halsen. – Bedrag! Svindel! hylte han. – Jeg visste at den gamle klovnen ville finne på noe! Dette er løgn fra ende til annen!

Livet i Bergfoss 12: Håpets blomst
En ung jente er forsvunnet, og alle i Bergfoss er berørt av den mystiske forsvinningen. For Henning Våge er det ekstra tungt at yngstebror Marius utsettes for mistanke. Lensmannen og folkene får inn en mengde tips og opplysninger, uten at det leder dem nærmere en oppklaring. De få som melder seg, kommer heller ikke med opplysninger som fører dem videre i saken.

Han hadde ikke truet eller tvunget henne på noe vis. Det var da han ville omfavne henne at alt gikk galt – hun protesterte. Heldigvis lå det blå nylonreipet fremdeles i baksetet sammen med teiprullen han hadde vært forutseende nok til å kjøpe. Det var ikke galt det han hadde gjort, langt ifra. Hun hadde jo kommet til ham – derfor hadde han rett til å gjøre det han ønsket med henne.