Nye bøker denne uken

Ikke gå glipp av den rørende slutten på Sagaen om Sunniva! Siste bok i serien er i salg i morgen.

Sagaen om Sunniva 23: Størst av alt
Mens tingfolket samles på Besserud for å avgjøre Kolbeins skjebne, pågår en helt annen strid hos Agnes og Svale i Oslo. En hjelpende hånd rekkes ut, på tvers av liv og død, og bringer dem håp og lindring. Samtidig, på kirkebakken, sverger en forsmådd kvinne en grusom hevn over sin make, mens lagnaden endelig velger å veve håpefulle tråder rundt folket på Elvestad.

Sunniva kvakk da Ragnhild ga henne en ivrig dult i ryggen. «Du får selv gå bort og møte følget, Sunniva,» smilte hun, «for det er antakelig deg det gjelder.»
«Meg?» Hun så forundret på søsteren. Kjente Ragnhild mennenes ærend, eller gjettet hun bare? For hvis de kom for å … Nei, hun våget ikke engang å håpe på noe slikt!

Arvesynd 12: Kvaler
Mali synes børen av syndene hennes blir stadig tyngre å bære. Tankene går til Sivert, som hun ikke har hørt fra på lang tid. Men det letter litt å få reise til Trondheim og møte Martin Bakken, som har bestilt det gjeve teppet til Lademoen kirke …

Bli med meg, hvisket han hest. – Jeg skal gi deg alt. Mali rev seg løs og rygget bakover. – Han sa så djevelen også, da han lokka Jesus, sa hun. – Ka slags menneskje er du, som vil øydelegg for ein heil familie? – Jeg vil ha deg, svarte han knapt hørbart. – Jeg har aldri ønsket meg noe så intenst som deg. Da jeg så deg, visste jeg det med en gang. Det er du og jeg som … – Du veit berre ka det vil sei å villa ha, sa Mali kort. – Og å kjøp det du vil ha! Men e veit ka som skjer når folk trur dem kan kjøp eit anna menneskje, la hun til.

Fossefall 44: Den kappekledde vender tilbake
På Finnskogen kan ingen føle seg trygge. Anjalan er tilbake, dessuten er det sett ulv og bjørn i området. Amalie er ute og rir med Ola da hun føler at noen forfølger henne. Plutselig er den kappekledde der og hvisker at hun må holde seg unna Furulia. Amalie blir vettskremt, men skjønner at det kan være en årsak til at den onde vender tilbake. Forsøker ånden å advare – eller vil han skade henne?

I det samme kjente Amalie et kaldt gufs over ansiktet. Så var han der igjen. Den kappekledde. Han svevde foran henne med den sorte kappen. Som før kunne hun ikke se ansiktet hans på grunn av hetten. Han strakte ut armene, og noe som minnet om en hånd rørte ved kinnet hennes.

Alvestad 14: Hevnens vokter
– Det så ikke ut som herr Møller sørget over sin avdøde hustru, kommenterte Edvard da de satt i hestedrosjen på vei til Mangens villa. – Jeg så hvordan han kikket på deg, det var uanstendig.
– August og jeg er venner, ikke noe mer enn det, sa Ingrid rolig.
– Det har ikke alltid vært slik, jeg har da også hørt om trolovelsen som ble brutt.
– Det var Augusts valg. Han kunne ikke akseptere at jeg ønsket å beholde Alvestad.
– Men han har ikke glemt deg, det var lett å se.