Nye bøker denne uken

Sønnavind 54: Nytt mot
Odelsjenta 35: Et barn å elske
Maria av Svaneberg 11: Stjålne øyeblikk
I krig og kjærlighet 34: Ulvetimen
Havets datter 29: Sviket

Klikk på «Les hele bloggposten» under bokomslagene for å lese litt om hva som skjer videre …

     

   

Sønnavind 54: Nytt mot
Jensine har kommet hjem til familien, og fødselen nærmer seg. Både Johan og Elise lurer på hvordan det skal gå med et spedbarn i huset, de som er så mange fra før. Samtidig kommer Elises nyeste bok fra forlaget. Hun er stolt og glad, men det er ikke alle som er like fornøyde med utgivelsen, og enkelte prøver å true henne til taushet.

Elise kjente tårene renne nedover kinnene, de dryppet ned på brevpapiret. «Takk», hvisket hun. «Du har gitt meg kamplysten tilbake.
Deretter gikk hun med ampre skritt bort til skrivemaskinen, dro av hetten og satte i et nytt brevark. Hun skulle ikke la seg skremme til taushet! Hun hadde skrevet boken for å hjelpe guttene på Bastø, og hun nektet å la en journalist som ikke ville vite sannheten, hindre henne i å føre kampen videre.

Odelsjenta 35: Et barn å elske
Augusta ble blank i øynene.
– Jeg vil ikke at han skal sendes bort, jeg vil at han skal dø, så du slipper å skamme deg over ham og meg. Stemmen dirret.
– Augusta, hva er det du sier? Jeg fatter ikke hva som går av deg. Du får ikke snakke slik. Nå går vi hjem og legger oss. Du trenger en god natts søvn.
Augusta stirret på ham, det var som om hun ikke hørte hva han sa.
– Kanskje du vil sende bort meg også? Er det det du og moren din vil? Men du kommer aldri til å få Ragna likevel, hun er lensmannens hustru, og han slipper henne aldri.

Maria av Svaneberg 11: Stjålne øyeblikk
Det går med gru opp for Maria at sognepresten mistenker Ernst og Jacob for å ha en usømmelig forbindelse. En synd som i verste fall straffes med døden … Hun har en ny drøm om Philip. I drømmen er han svært syk, og han spør etter henne. Neste dag går hun en tur for å roe seg, og på veien tilbake til Villa Fredbo kommer en rytter mot henne i forrykende fart.

Det var dette hun hadde ventet på, grunnen til all utålmodigheten og uroen hun hadde følt, men hun visste ikke hva hun hadde i vente. Alle sanser var skjerpet, som de hadde vært da hun ble angrepet av Hanseth. Men dette var noe annet, noe mer skjebnesvangert. Stivt stirret hun på hesten som ble synlig i bunnen av bakken, og da hun dro kjensel på rytteren, hikstet hun til.

I krig og kjærlighet 34: Ulvetimen
Den grusomme hemmeligheten Kristin har båret på i alle år, er avslørt. Jan setter til skogs, men Kristin kan ikke løpe etter, hun må passe på barna. Helge, som er skyld i det hele, ligger døddrukken på stuegulvet, derfor er det Ingjerd som må begi seg inn i skogen. Hjørdis begynner å innse at den fredelige landsbyidyllen også har andre, mørkere sider. Hun bestemmer seg for å forlate dalen, og sammen med barna begir også hun seg inn i en skog …

”Menigheten har kommet fram til at tilgivelse er det eneste riktige. Når dere har gått igjennom de nødvendige ritualer, vil dere bli innlemmet i familien.”
Folkene bak dem mumlet. Ionela flyttet seg til hun sto ved deres side. Hånden hun la på Hjørdis’ skulder, var varm. Hjørdis rensket halsen. ”Hva går disse ritualene ut på?”

Havets datter 29: Sviket
Maria sliter med tunge tanker. Hvis Olav virkelig var sammen med Elen sankthansnatten, vet hun ikke om hun orker å gifte seg med ham. Steffen er kommet tilbake til bygda. Nå påstår han at han ikke var skyld i Linas død. Bygdefolket deler seg i to partier – de som tror på hans uskyld, og de som ikke gjør det. Stadig oppsøker han Elisabeth når hun er alene, og det er tydelig at han har ondt i sinne.

Hun grep en brevåpner som lå på kommoden. Den var slank og spiss. Sølvet kjentes kjølig mot hånden. – Du gjør lurast i å kom’ dæ ut, sa hun. Han sendte henne et likegyldig smil. – Du tør ikke bruke den på meg. Da vil du bli sendt på straff for livstid. – Du tar sjansen på det, sa hun og gikk et steg nærmere.