Nye bøker denne uken

Ikke gå glipp av den gripende avslutningen på Østenfor sol! I morgen er bok 12, aller siste bok i serien, i salg! I butikkene finner du også nest siste bok i Jordmoren og fortsettelsene på Arvesynd, Rosehagen og Livets lenker.

Trykk på «Les hele bloggposten» under omslagene for å lese bøkenes baksidetekster!

Østenfor sol 12: Lucia og Skule
Jordmoren 65: Stormskyer
Rosehagen 43: En trygg havn
Livets lenker 18: Amerika
Arvesynd 13: Fanget

   
 

Østenfor sol 12: Lucia og Skule
Familien Vindfall leser videre i Lucias dagbok, som skildrer begynnelsen av slektshistorien, kapittel for kapittel, år for år. Kjærlighet, lengsel, sorg og hevn – de som bygget Østenfor sol, har opplevd mer enn etterkommerne deres kunne drømme om.

Jeg kjente en krypende redsel, og for mitt indre så jeg at de oppdaget luken ned til kjelleren. Selv om liket var svært godt gjemt, kunne det hende at de kjente lukten av forråtnelse. Det gikk kaldt nedover ryggen min.
Vi sto ved siden av hverandre på tunet mens de fem mennene saumfor gården vår. Taust sto vi og ventet mens de åpnet og lukket dører, før de gikk videre til neste bygning.

Jordmoren 65: Stormskyer
Etter en grusom fødsel i Newcastle, er Ella nær ved å bukke under. Livet er blitt et mareritt. Men Ellas instinkt har alltid vært å kjempe, og hun klarer å redde seg om bord i en båt på vei til Oslo. Når Vicky endelig får se Ella igjen, er venninnen ikke til å kjenne igjen. I Sæterdalen er nettet i ferd med å snøre seg om Trond. Mistanken har falt på ham etter at Mildrid plutselig døde. Astri er sikker på at Trond er uskyldig, men han skjuler noe – en mørk hemmelighet som truer deres ekteskap, og som kanskje vil ødelegge Trond helt.

Trond fant en annen stol og satte seg. Nå kom tobakken fram. Han var begynt å røyke igjen. Det gikk i perioder, det. Når han virket trett og nedfor, kjøpte han seg rulletobakk.
– Ka e det, kjerring? sa han, langsomt.
Astri verket etter å skrike ordene ut, ikke bare si dem lavt.
– Jeg vet ikke.
– Ka regna du med å sjå i papiran min?

Rosehagen 43: En trygg havn
Gerhard har klart å oppspore Jenny og Simon i Nice, og han har lagt planer for hvordan han kan ødelegge forholdet mellom dem – og tvinge henne tilbake i ekteskapet. Konstanse er forventningsfull gjest på Richards fest, men det han offentliggjør denne kvelden hadde hun ikke kunnet forutse. Tett tåke gjør at Emily og arkitekt Hvidsten må tilbringe en natt sammen i hans hus. Hun er ikke forberedt på en slik situasjon, og natten fører livet hennes inn på et nytt spor.

Emily hadde ikke sovet et øyeblikk, hadde bare sittet der, tung av fortvilelse, sett tåken trekke seg tilbake og grålysningen komme listende. Tankene gikk i sirkel. Hun var fortvilet og forskrekket over seg selv. Hun hadde ikke vært forberedt, hadde ikke klart å verge seg. Henning hadde slått en sprekk i glasset som beskyttet henne etter Aksels død.

Livets lenker 18: Amerika
Elen og Sigmund har endelig tatt avgjørelsen, de flykter fra Doktorgården med Øydis og de to barna. Men noen er rett i hælene på dem, og Elen frykter at det er Anker. Etter noen lange dager i skjul i Christiania, er de endelig klar for avreise. Nede på kaia sitter redselen fortsatt i Elen. Vil Anker dukke opp like før de kaster loss?

Elens hjerte dunket så hun knapt fikk puste. I et kort øyeblikk hadde hun ment at hun så ham. Det var håret, det mørke, tilbaketrukne skinnende håret som gjorde det.
– Ta deg sammen, hvisket hun og vendte seg i stedet mot skuta, men heller ikke synet av «Wilhelm Tell» gjorde henne rolig, for skuta var ikke stor, men dét var havet de skulle over.

Arvesynd 13: Fanget
Mali er bekymret for barna sine. Oja har bare øyne for Ruth Lina, og Mali liker ikke tanken på en nær forbindelse til Helga og Gjelstadgården. Dorbet har kastet sine øyne på en odelsgutt og skjenker ham villig det han helst vil ha. Ruth går og venter på brev fra emissæren sin – brev som aldri kommer. Imens blir Ruth tynn, grå og stille …

Mali strøk Ruth over den tynne ryggen. – Det tek si tid, men det går over, sa hun. – Det går alder over, så Ruth heftig. – For meg vert det ingen annan. Og han Samuel sa at vi var … Ja, at vi skull møtes att til sommern, og da skull vi … – Har han sagt noko slikt, så held han det, sa Mali rolig. – Han er no en Guds mann, veit e, ordhalden og ærleg på alle vis. Ruth nikket, men tårene sto i øynene på henne. – Kofor hører e ikkje noko fra han då? hvisket hun fortvilet.