1. oktober – en magisk dato

Magisk for deg. Magisk for oss.

Det er den dagen manuset ditt bør ha nådd oss her i Cappelen Damm, det manuset som kanskje blir begynnelsen på vår nye serie. Som gjør deg til forfatter.

To hundre tusen kroner lokker mange til å delta, men skremmer kanskje noen også? Slik ville kanskje jeg ha tenkt, om jeg hadde kommet over konkurransen. Jeg ville trodd at forlaget forventet “store saker”, noe helt ferdig og trykkeklart. Og da ville jeg følt at mine skriblerier ikke ville nå opp. Men vi tar imot det som er uferdig også. Vi tar imot tanker om hva serien skal handle om og noen kapitler som viser hvordan du skriver og hvordan du formidler de ideene du har. Ikke vær redd for at det du har på hjertet ikke er “perfekt” nok. Vi søker ikke det perfekte – vi søker etter den historien som lever på innsiden av deg. Den som du ønsker å gi liv. Den som vil vokse med deg, etter hvert som bøkene tar form.

Har du sendt inn allerede, sier du? I så fall takker vi deg – og lover å behandle det med respekt, for vi vet at dette er personlig for deg, som å levere fra seg en “baby”.

Ikke alle kan vinne, men ganske sikkert finner vi noen “historiefortellere” som vi ønsker å jobbe videre med og som kan bli vinnere på lang sikt. Det har skjedd før, og det vil skje igjen!

Bjørg (redaksjonssjef, NorskeSerier)

Les mer om manuskonkurransen her!