Nye bøker denne uken

Flammedans 49: Onde krefter
Nikolai reagerte med sinne og frustrasjon da godseieren fra Skogmo gård ga Elias en fjordhingst i gave. Elias tenker stadig på dette, og selv om han er blitt glad i hingsten, går han til markedsplassen for å selge den. Han blir overrasket da Roald legger inn bud, men når Anna dukker opp, forsvinner drengen i folkemengden.

– Hva holder du på med? Har du tenkt å selge hesten din? Elias hoppet nærmest, så fælt skvatt han. – Denne hesten skal ikke selges! ropte moren og snudde seg mot mennene som holdt på å by.
– Ikke bland deg inn i dette, kvinnfolk. La gutten gjøre seg ferdig.
Moren snudde seg mot mannen som snakket, satte hendene i siden og stirret på ham med lynende øyne.
– Det er min sønn, sa hun hardt. – Han er ikke gammel nok til å ta en slik avgjørelse.
– Det er min hest, sa han dirrende. – Pappa ville ikke at jeg skulle ta imot hesten. Stemmen hans skingret, så sint var han. – Da er det riktig at jeg kvitter meg med den.


Fossefall 46: I fangenskap
De finner Varg i skogen, og ved siden av ulven er det blodspor. Men Amalie, som er barntung, er sporløst forsvunnet. Ola og flere tjenestemenn går manngard i Finnskogen i mange dager uten hell. Det er Anjalan som har bortført henne. Denne gangen har han lagt store planer for seg selv og Amalie …

Det var ingen som hadde hørt henne skrike. I det samme flyttet Anjalan hånden og trakk henne inntil seg. Det gjorde så vondt i brystet at hun skrek til. Det flimret for øynene hennes. Brutalt rev han av henne kjolen. Amalie var fullstendig hjelpeløs i det harde grepet hans.


Odelsjenta 36: Kjærlighet gjør sterk
– Det står en herre et stykke bortenfor her og stirrer på deg, sa Henny lattermild. – Jeg lurer på hvem det kan være?
Dagmar rykket til, la brosjen fra seg og stirret på Henny.
– Han er liten og rund over magen, og ansiktet er pløsete og ikke særlig vakkert.
Dagmar frøs til. Det måtte være Kornelius. Hvem andre hadde interesse av å glo på henne, så vakker var hun ikke. Hun svelget for å fukte den tørre strupen før hun klarte å si noe.