Hilsen fra Sjefen

Jubileumslogo-20-rVi har i 2014 feiret 20-årsjubileet til NorskeSerier. Tjue år – det er kort tid i litteraturhistorien. Men hvis vi minner oss selv om at i 1994 var det vinter-OL på Lillehammer, Mandela ble president i Sør-Afrika, Estonia sank, Finland og Sverige stemte ja til EU og Norge nei, vi så Forrest Gump på kino, så føles det som ganske lenge siden.

Vi har på 20 år gitt ut 1380 bøker i 78 ulike serier. Hvis noen har lest alt, har hun fulgt oss på 345 000 sider. Vi har trykket mer enn 75 millioner bøker og spredd over det ganske land. Bare i jubileumsåret har vi gitt ut 190 bøker i til sammen ca tre millioner eksemplarer.

Og nå har vi dessuten nådd et 20-årsmål: tjue tusen venner på Facebook. Vi er veldig stolte av at så mange tar seg bryet med å følge med på nettet og leser om hva som skjer med forfattere, redaktører og andre lesere. Det er selvsagt mange flere som faktisk leser NorskeSerier. Vi pleier å regne med at omtrent en halv million nordmenn følger en eller flere av seriene.

Men det virkelig viktige i denne sammenhengen lar seg verken veie eller måle – nemlig lesegleden.

Om man likevel skulle prøve å måle leseglede, kan man kanskje telle de tårer som har rent nedover lesernes kinn når de leser om Marens og Odas skjebner i Morshjerte, eller humring over barnas pussige utsagn i Sønnavind. Kanskje kan man måle lesegleden i antall brev, mailer og samtaler hvor lesere ber en forfatter om ALDRI å slutte å skrive, ber om en hilsen til en venninne i fengsel eller et navnetrekk til mor. Det sterkeste vitnesbyrd om leseglede er nok når forfatteren eller redaksjonen får seg fortalt historien om henne som aldri har lest en bok i hele sitt liv, men som fikk en i hånden da hun lå på sykehus – og nå er helt hekta og venter på bok nr 45 i serien. Da føler vi at det er mening med det vi gjør.

 

Hilsen Tomas

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *