Våryr!

solformørkelseDa hilser vi våren offisielt velkommen! På fredag hadde vi ikke bare solformørkelse, men også vårjevndøgn. På søndag er det Marimesse, den dagen da Maria fikk besøk av engelen Gabriel med det gode budskap. For dem som har primstav hjemme, så ser dere at dette er de to siste merkene på vinterhalvåret: Bendiksmesse (vårjevndøgn) og Maria bebudelsesdag.

Det sies at kvinner er styrt av månen, og siden månen tok over solen på fredag, kan vi tenke oss (med kvinnedagens ånd fortsatt i oss) at dette er vår helg!

«Velsignet er du blant kvinner, og velsignet er frukten i ditt morsliv.»  Lukas 1:42

Nå står påsken for døren, en stor favoritt i norske hjem. Påsken består tross alt av noen av de tingene vi nordmenn er mest glad i. Ski, fjell, sol, marsipan, og hele familien som samles for å knekke påskenøttene på NRK. Påsken symboliserer også en ny start! Syndene forlates, påskekyllingene klekkes, blomstene spirer. Vi i NorskeSerier gleder oss veldig over det fortsatt litt nye året, og månedene fremover. Vi har mye spennende på gang, så følg med!

 

påskepause1

Bilder:

Solformørkelsen på Svalbard av Ellinor Rafaelsen

Fjellidyll på påskefjellet anno ca 1935 bildet privat