Forfattere vi feirer i mai!

Vi feirer ikke bare Norge i mai, men også flere av forfatterne våre har bursdag i denne fine vårmåneden!

Jeanette SEmbJeanette Semb 9. mai

Jeanette Semb er født i Stockholm i 1972. Hun er oppvokst i Tynset, men bor nå i Drøbak med mann og tre barn. I tillegg til romanserien Solgård har Jeanette skrevet noveller og romaner for ukepressen. Skjærgårdsliv er hennes andre romanserie.

– Jeg simpelthen elsker å skrive. Jeg bestemte meg tidlig på barneskolen for at jeg skulle bli forfatter når jeg ble stor, og har aldri veket fra den drømmen. Det var alltid et spørsmål om når, aldri hvis. Jeg debuterte som 19-åring med en novelle i bladet Romantikk. Det var stor stas å se novellen sin på trykk med illustrasjon til. «Knust av gjengen» tror jeg den het. Siden da har det blitt både flere noveller, romaner og romanserier, forteller Jeanette.

Ann-Christin GjersøeAnn-Christin Gjersøe 11. mai

Ann-Christin Gjersøe er født i 1975 og bor i Re, i hjertet av Vestfold. Hun er utdannet førskolelærer, men har arbeidet som forfatter siden 2003. Ann-Christin bor sammen med mann og barn på en gård med røtter tilbake til 1500-tallet, hvor driftsgrunnlaget i dag bl.a. er sau. Omgivelsene har gitt inspirasjon til Ann-Christins romanserie Livsarven, hvor handlingen er lagt til et gårdsmiljø på slutten av 1800-tallet.

 

 

 

Liv A.Liv Almendingen 12. mai

Liv Almendingen, født 1960, vokste opp på Romerike, men det var kjærligheten til Sørkedalen og Nordmarka som ga henne inspirasjonen til å skrive Sagaen om Sunniva. Liv er utdannet grafisk formgiver, men eventyrlysten førte henne, mannen og barna til en liten fruktgård i Spania, der de sammen startet Den Norske Bokhandelen i Alfaz del Pi. Her har de bodd de siste ti årene, men hver sommer er Liv på besøk hos slekt og venner i Norge. Vi hører at hun nå snart vender nesen hjemover for godt. I tillegg til skrivingen er Liv glad i å ferdes ute, til fots, på sykkel og på slalåmski.

 

 sverreSverre Årnes 14. mai

Sverre Årnes, født 1949, er fra Surnadal på Nordmøre. Han er utdannet lærer, men jobber som forfatter på heltid, noe han har gjort mesteparten av sitt yrkesliv. Sverre har skrevet en rekke romaner, tegneserier og noveller samt seriene Vaterlandsjenta og Blodsbånd, som i 1994 ble den første serien NorskeSerier ga ut.

 

 

 

 

Renate Josefsen - portrettRenate Josefsen 20. mai

Renate Josefsen er født i 1974 og bor i Narvik med mann og tre barn. Hun er utdannet hjelpepleier og har jobbet som økonomimedarbeider – men nå skriver hun på heltid. Renate skriver Stina Saga på tipptippoldeforeldrenes småbruk Mattisheimen. Stedet er en samisk bosettingsplass, og forfedrene til Renate var reindriftssamer og bjørnejegere. Renate og familien hennes restaurerer nå småbruket. Forvandlingen kan vi følge på bloggen hennes, www.mattisheimen.com.

 

Forlaget og reaksjonen ønsker dere alle en fantastisk bursdagsfeiring i det fine vårværet. Hipp, hipp hurra for dere!