Ting å ta seg til på Sagene og i Oslo by

Noen av dere må kanskje reise litt for å komme til Sønnavind-utstillingen vår, så hvorfor ikke gjøre en heldagstur ut av det? Om dere ikke kan akkurat på åpningen lørdag, står utstillingen ut sommeren. Og det er mye koselig å ta seg til i Oslo, spesielt på denne årstiden! Vi har satt sammen en liten forslagsliste over kjente, og mindre kjente, aktiviteter i hovedstaden.

Utstillingen «Elises liv» holder til på ikoniske Hønse-Lovisas hus i bydel Sagene. Det lille røde huset ligger over den flotteste fossen i Akerselva. I nærheten har du flere koselige spisesteder med passende uteservering, om været tillater. Sagene Lunsjbar ligger en kort spasertur unna, i Maridalsveien 153 b. Flotte, gamle Vøienvolden gård ligger i et koselig grøntareal i nummer 120. Følger du elven nedover gjennom Kuba park kommer du til Mathallen og Vulkan. Her har du små matboder med delikatesser og restauranter med mye god og spennende mat! Rett ved elven!

Grünerløkka ligger en kort gåtur fra Sagene. Bydelen har flust med koselige cafeer og spisesteder. Er du glad i italiensk mat, kan du dra til Trattoria Popolare i Trondheimsveien 2 eller Villa Paradiso på Olaf Ryes plass 8, mens Delikatessen serverer spansk tapas i Søndre gate 8.

Føler du for en helaften, kan du ta turen oppover elven til Wallmans Salonger i Mølleparken 6. Her arrangeres det spektakulært dinnershow, med cabaret og matservering. Men husk at du må booke på forhånd.

Om du er interessert i arkitektur, kan du ta trikken ned til sentrum og ta deg en tur på Operaen, som stiger som et isfjell opp av fjorden. Her kan du ta en kaffe i Operaens egen Sanguine Brasserie & Bar i vannkanten og se på den nye silhuetten av Oslos Barcode.

Noen av dere kommer kanskje med toget? På Østbanehallen, midt i hjertet av byen, har det nå åpnet mange nye spisekonsepter. Her har de alt fra sushibar til fransk brasserie og gastropub, i nydelige omgivelser og atmosfære.

Om dere ønsker å gå litt mer, kan dere ta turen opp til Ekeberg med trikk 18/19 og ta en spasertur mellom hvitveisen i skulpturparken. Her kan du nyte henrivende utsikt over Oslo by og fjord. Eller dere kan ta turen gjennom Middelalderparken i Gamlebyen, hvor Frids Ingebjørg Olavsdatter vandret.

I siste bok i Sønnavind hadde andre verdenskrig brutt ut. Om dere vil lære mer om krigen og motstandsstyrken, kan Hjemmefrontmuseet på Akerhus festning anbefales.

Tar dere turen inn til Oslo en varm sommerdag, og det blir for varmt å oppholde seg i sentrum og langs elven, er det verdt å vite at dere kan ta båt fra Rådhusbrygge 4 til øyene i Indre Oslofjord. Både Hovedøya med sitt gamle kloster, Gressholmen, Langøyene m.m. Alle typer kort og billetter fra Ruter kan benyttes.

Er dere fortsatt sultne på kunnskap etter turen til Sønnavind-utstillingen, kan dere ta turen til Tøyen og gå i den botaniske hagen og Naturhistorisk museum. Her er også ærverdige Tøyen hovedgård med helårskafé i vestfløyen og uteservering i sommerhalvåret.

Vi ønsker dere alle velkommen til utstillingen «Elises liv» lørdag 30. mai og i hele sommer! Vel møtt!

 

initasjon_elisesliv