Nissehistorier – juleheftet som har alt

Nissehistorier Julen 2015 _omslag-1Mange har nok lest Frid Ingulstads juleeventyr i ukebladet Hjemmet, og frydet seg over de søte nissene hennes og alt de opplever. Den folkekjære forfatteren er genuint glad i nisser, og har til og med skrevet flere bøker om deres historie (Nissen, 1991 og 2011, Nisser i norgeshistorien, 2004).

I år kan alle som liker både nisser og Frid Ingulstad glede seg: Nå får du kjøpt et julehefte med fem av Frids nisseeventyr, laget i samarbeid med brødrene Tønnesen. Erlends koselige tegninger har fulgt Frids eventyr i Hjemmet i mange år. Til juleheftet Nissehistorier har hans bror Asbjørn laget tegneserier av Frids eventyr. Eventyret Nissen i kvernhuset handler om nissen som etter en storm havner like ved Akerselva, midt i Sønnavind-land, hvor en dristig nissegutt kommer i fare på et isflak i elva. I eventyret Den fineste julen holder nissene ting. Det bekymrer dem at moderne elektroniske apparater ødelegger julestemningen i de tusen hjem.

Heftet består av to eventyr i tegneserieform, og tre i tekst og bilder. Her kan både store og små glede seg over nissekos, og samtidig kanskje lære litt mer om den nordiske nissen liv og levnet.

Juleheftet er i salg i kiosk og dagligvare fra 28.11 til 3.1. Skynd deg!

I denne filmen kan du se Frid Ingulstad og illustratør Asbjørn Tønnessen snakke om juleheftet og nissens liv og virke: