Snart kommer Frid på BokPod

Bokpod_vectorHar du hørt om BokPod? BokPod er timelange intervjuer med Norges viktigste forfattere. I dag starter andre sesong, og neste fredag skal Frid Ingulstad intervjues!

BokPod er en podcast med dybdeintervjuer av forfattere. Den første runden av BokPod gikk i fjor og ble svært populær. Totalt er intervjuene nedlastet over 250.000 ganger.

Tidløse møter
BokPod er ikke lanseringsintervjuer, men tidløse møter som dreier seg om forfatternes forfatterskap. Forfatterne blir spurt om skriving, teknikk, arbeidsmetoder, rutiner og tanker omkring det å være forfatter. Vi lever i en tid der det blir mer og mer sensasjonsoppslag og klikk-journalistikk, og disse portrettintervjuene fungerer som en herlig pause i en stresset hverdag.

Du kan høre intervjuene på bokpod.no eller på iTunes, og intervjuet med Frid blir lagt ut fredag 25. mars.

Her er noen smakebiter fra intervjuet:

9788202479367_Ingulstad-Uskyldig_Sonnavind76_forsideOm å formidle Norges historie
«
Det er viktig å formidle Norges historie på en måte som engasjerer og får folk interessert. Hemmeligheten bak historieformidling er å levendegjøre enkeltpersoner, å sette seg inn i hvordan det ene mennesket hadde det, tenkte og følte. Det viktigste med Sønnavind-serien er gjenkjennelsen. Folk kommer fram til meg og sier: «Det du skriver har jeg opplevd.»»

Om tittelen på Norges mest leste serie
«
Sønnavind-tittelen kom dalende ned i hodet på meg. Satt om sommeren ute i sola og kjente varmen som kom sørfra. Da kom den – Sønnavind, som et symbol på at vi går mot bedre tider.»

Om skrivingen
«
Handlingen i bøkene mine kverner ikke i hodet mitt hele døgnet. Jeg aner ikke hva som skal skje neste dag når jeg setter meg til maskinen. Jeg skrur på en bryter og går inn i Hønse-Lovisas hus på Sagene når jeg skal skrive – og så kommer handlingen av seg selv.»

 

Sesong 2 av BokPod startes av Linn Ullmann
I første sesong av BokPod var det 21 intervjuer, og nå før sommeren kommer det tolv nye. Det første intervjuet, med Linn Ullmann, publiseres fredag 18. mars. Deretter vil det komme nye intervjuer hver fredag frem til sommeren. Langfredag er det Frids tur, og så fortsetter det med den ene stjernen etter hverandre, for eksempel Erik Fosnes Hansen, Jon Fosse og Per Petterson.

Hør på Norges viktigste forfattere
På BokPod.no ligger også alle de tidligere intervjuene som er gjort, med Roy JacobsenDag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Tom Egeland,Kolbein Falkeid, Ketil Bjørnstad, Lars Saabye Christensen, Anne B. RagdeLars Ove Seljestad, Jon Michelet , Erlend Loe, Beate Grimsrud, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.