Skogens gull – om matauk og høstglede

Har du vært i skogen nylig? Da har du kanskje sett skogbunnen dekket av ørsmå, nydelige gullklumper: Kantarellen er på vei! Og ikke bare litt, heller: dette tegner til å bli et godt soppår.

Kantarellen kommer!
Kantarellen kommer!

Den gule kantarellen står først for tur, men senere vil vi nok se også mye steinsopp … for ikke å snakke om den trofaste og vidundelig gode traktkantarellen.

Den deilige steinsoppen
Den deilige steinsoppen

Matauk er en av de tingene vi i NorskeSerier gleder oss til når høsten melder sin ankomst. Lange turer i skogen på jakt etter sopp og bær, med kaffe eller kakao på termosen og en liten niste. Barn som sitter i en blåbærtue med knall lilla ansikt og hender – og en kurv som bugner av deilige fristelser.

matauk_barnelek
Barna leker på «gamlemåten»

Vi kommer nær naturen på en måte som er helt unik i verden i dag. Barna leker kanskje til og med på «gamlemåten», med pinner og kongler som de lager en gård og husdyr av. Det er så hyggelig å ha med hele familien i skogen.

Tid for rensing!
Tid for rensing!

Så, når du kommer hjem, er det tid for å rense. Klart det er den kjedelige delen av jobben, men er man flere om det, går praten gjerne lystig over bordet, og så blir det jammen hyggelig, det og. Litt senere på høsten fyrer du kanskje i peisen, også.

Til slutt, når alt arbeidet er gjort, er det endelig middag. Og for en middag! Den deilige duften av stekt skogsopp, smaken som intet annet kan måle seg med. Vel bekomme!

Den beste maten plukker du selv i skogen!
Ingenting kan måle seg med norske råvarer!