Rosemalt: Margot

Når vi sier at romanfigurene får sitt eget liv og historiene blir til underveis, er det ikke tull. I dag forteller forfatterne av Rosemalt om en figur som aldri var planlagt å bli så stor som hun ble, men som har vokst seg inn i serien og blitt en svært viktig person. Gled deg til Rosemalt 24: Margot.

Da vi introduserte den gamle budeia Margot i andre bok av Rosemalt, hadde vi ingen planer om at hun skulle få en så sentral plass som det hun har fått. Vi føler det er riktig å fortelle resten av livshistorien hennes i nest siste bok i serien, bok 24, som er i butikkene i romjulen.

Rosemalt er fri fantasi. Rebekka har aldri levd, og det har heller ikke Margot. Ingen av dem er basert på levende modeller. Da vi begynte å skrive Rosemalt, hadde vi en plan om hvor det skulle ende. Men ikke hvordan veien dit skulle bli.

Margot kom til som biperson da Rebekka alt første sommeren på Lie blir sendt på setra. Margot kommer inn i historien som en hjulbent, halvt tannløs og ganske skremmende skikkelse. Hun sier ikke stort, og når hun sier noe så kan det være ganske kryptisk. Hun snakker helst med de underjordiske, og blir sett på både med beundring og frykt. Hun har hjulpet mange inn i livet, både folk og fe. Og har urter og råd mot det meste av skavanker.

Hva er det som skjer når det som var ment å være en perifer biperson tar mer og mer kontroll over historien? Ikke vet vi, vi vet bare at det er ganske vanlig. Og det tok ikke lang tid for Margot å bli en viktig person i livet til Rebekka, og en sentral figur i Rosemalt.

Både vi og leserne våre er blitt glade i Margot. Og derfor syntes vi også det var riktig at vi i nest siste bok av Rosemalt forteller hele den dramatiske livshistorien til Margot, og lar henne endelig igjen få møte ungdomsforelskelsen Knut. Kan sterke og varme følelser overleve gjennom et langt og strabasiøst liv i adskillelse? Svaret finnes i Rosemalt 24, med den passende tittelen Margot.

God jul fra oss som skriver Rosemalt!

Margot har vært viktig for Rebekka gjennom både gode og vanskelige tider.
Margot har vært viktig for Rebekka gjennom både gode og vanskelige tider.

 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annikki Øvergård

Annikki Øvergård er et pseudonym for Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård. De har tidligere utgitt serien «Rosemalt», og skriver nå på «Anna fra Røros».