Arbeidsuke i Cappelen Damm

Da 14 år gamle Tiril fra Mo i Rana søkte om å få jobbe for oss når hun skulle ha arbeidsuke på skolen, ble alle imponert over den velskrevne og godt begrunnede søknaden. Selvfølgelig skulle Tiril få jobbe en uke for oss! Her skriver hun om opplevelsen sin i arbeidsuka:

Nå har jeg vært på utplassering i en uke her på Cappelen Damm, og det har vært en stor opplevelse. Jeg er 14 år, kommer fra Mo i Rana og jeg liker å skrive.

Uken har gått så utrolig fort, og jeg skulle nesten ønske jeg hadde en uke til. På mandag fikk jeg møte Frid Ingulstad, Norges mestselgende forfatter, og i dag sendes en konsulentuttalelse jeg har skrevet til to forfattere, hvor kult er ikke det?

nå vet jeg mer om hvordan bøker blir til bøker

Jeg har fått delta i møter, presentasjoner, jeg har lest bøker, skrevet konsulentuttalelse, vært på boklansering osv. Jeg har møtt mange fantastiske folk som har tatt meg så godt imot og hjulpet meg med det jeg måtte trenge.

Jeg har også fått oppdrag som jeg måtte løse, noe som var veldig lærerikt, men også utfordrende. For eksempel har jeg jobbet en del med NorskeSerier, hvor jeg blant annet har skrevet et blogginnlegg om en romanserie som heter Hvite hjerter. Blogginnlegget kan dere lese her: Hvite hjerter 5 er en hjerteskjærende roman.

Lesing er selvfølgelig en stor del av jobben i forlag.

Arbeidsplassen på Cappelen Damm er veldig fin og jeg fikk til og med min egen pult med pc og alt. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å jobbe her i en uke. Jeg har lært masse nytt, og nå vet jeg mer om hvordan bøker blir til bøker, og hvilken prosess de må gjennom. Tusen takk for en spektakulær uke!

Tiril Adelin Sivertsen Sjursen, 14år, Mo i Rana