Østenfor sol

Storgårdsserie fra romantikkens tidsalder!

Siden gården ble ryddet av slektens fredløse forfedre, har Østenfor sol ligget som et eventyrslott i Akers dype skoger.

En sommeraften i 1784 er Christianias sosietet samlet til ball i konsulens villa. Blant gjestene er de to største skogbøndene i Aker, som ikke svinger seg i dansen, men møtes til dyst ved kortbordet. Det spilles høyt, for høyt, og ender fatalt for den ene bonden.

Unge Simone, forloveden til vinnerens sønn, er vitne til det hele – og blir kald om hjertet. Hva slags familie er hun på vei til å gifte seg inn i?

Østenfor sol er skrevet av Synnøve Eriksen.

Se lanseringsfilmen for serien:

4 kommentar(er).
 1. elisabeth:

  da var siste bok lest fra denne serien, synd den var så kort, men sånn er d jo på enkelte serier, levde meg virkelig inn i denne serien, Takk for godlesing

  9. september 2012 kl 13:30
 2. Tone:

  Takk for svar. Da bommet jeg litt på området;) Så for meg området Lutvann-Oppsal-Abildsø-Skullerud. Nå kan jeg visualisere det bedre når jeg leser 🙂 Selv bor jeg i ytterte kant av Ytre Enebakk med grense både til Ski, Oslo og Østmarka. Har også vokst opp med Østmarka som nærmeste nabo, da på Bogerud/Skullerud. Veldig interessant å lese om hvordan det var å bo i det området på 1700-tallet. Gleder meg til neste bok 🙂

  10. januar 2012 kl 10:31
 3. Synnøve Eriksen:

  Hei Tone! så fint at du liker Østenfor Sol. Jeg bor selv på Munkebekken med eventyrriket Østmarka foran meg både fysisk og i fantasien:-) Storgården Vindfall lå på den åsryggen som nå heter Karihaugen. Jeg har tatt meg en del friheter, f.eks. er ikke Ellingsrud gård med i serien. Linderud gård er modell for Langerud, selv om dette ikke er geografisk riktig. Men husmannsplassen Grønlia finnes fortsatt. Den ligger i gangavstand fra Karihaugen og eies nå av bydel Alna. Når det gjelder Flateby har du gjettet riktig. Den er modell for Strandeby. Flateby gikk faktisk også under navnet Stranden på 1700-tallet. Jeg nevner også gårdene Tveten, Nøstved og Romsås. Maigrasdalen hvor Laura og Johannes møttes ligger mellom Sandbakken og Askvannet. Navnet kommer av planten Mjødurt, som også kalles Maigras.
  God lesning!
  Beste hilsen Synnøve

  4. januar 2012 kl 23:00
 4. Tone:

  Hei. Jeg har begynt å lese Østenfor Sol og kjenner den fenger meg veldig. Kanskje fordi den foregår i Akers dype skoger, der jeg også bor. Men lurer på hvor i Aker dette er. For det er jo mye snakk om Enebakk også. Betyr det at handlingen foregår sånn ca rundt Østmarka mot Flateby. Hadde vært moro å vite om gårder og steder har en viss tilknytning til steder som finnes i dag.

  4. januar 2012 kl 14:30

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *