Morshjerte – en serie full av følelser

Hva får en mor til å gi bort sitt barn? Hvordan klarer hun å leve med en slik hemmelighet? Fortie fortiden, late som om det aldri har skjedd?

I serien Morshjerte av Anne-Lise Boge treffer vi Maren, en ung kvinne med en stor og dyp tragedie gjemt inni seg. Jeg – som er den første som leser Anne-Lises bøker – har mang en gang grått over manusene hennes. En gang kom forlagssjefen inn og spurte hva det var. Hvorfor satt jeg der og gråt og kunne han gjøre noe?

Ingen forlagssjef i hele verden kan tørke mine tårer akkurat da, for Maren hadde nettopp gitt fra seg datteren sin. Tragedien var fullkommen. Og jeg var helt oppløst. Det var forresten Anne-Lise også. Vi har delt mange tårer.

I bok ti, Det skjøre livet, som er ute i salg nå, skjer det igjen. Det er ikke bare jeg, men leserne også, som lar tårene trille, for der skjer det ingen av oss trodde ville skje. Det umulige. Jeg vil ikke røpe mer i tilfelle du ikke har lest ferdig. Gjett om jeg har fått mange mailer og telefoner fra opprørte lesere som forlanger å vite hvordan det går!

Det kan jeg selvsagt ikke røpe, fortsettelsen kommer først 11. april! Hver serie har sine høydepunkter, noe av det sterkeste jeg har lest noen gang i arbeidet med seriene til Anne-Lise, var i Arvesynd, da Ruth stakk kniven i ryggen på Samuel og gikk på sjøen.

Telefonen og mailen glødet, Anne-Lise selv ble tilbudt en større pengesum for å sende manuset – ubearbeidet – til en leser som ikke kunne vente. En venninne av meg mente livet ikke var verd å leve hvis jeg ikke fortalte henne hva som skjedde fremover. Og der satt jeg og visste, siden jeg hadde lest de to neste bøkene.

Men sa jeg noe? Nei, det kunne jeg ikke, jeg ga henne et glass vin og ba henne roe seg.

Har du lyst til å dele noen høydepunkter med oss, fra Anne-Lises to serier?

Glad dag til deg!

Bjørg Larsen Rygh
Redaksjonssjef Norske serier