Tar leseren ut i verden

Ellinor Rafaelsen er en av de mest leste serieforfattere i Norge og har tidligere skrevet bokseriene Amulettens kraft, Nordlysets døtre, Hittebarnet Alicia, Farsarven og Polarnetter, som alle har ligget på salgstoppen i sjangeren «norske serier» i Bladcentralen. Polarnetter er nå avsluttet, og Annas skjebne inntar hyllene med bok 1: Gjøkungen.

Skriver på Svalbard

Rafaelsen vokste opp i Mo i Rana og har alltid likt å skrive og finne opp historier.

– Jeg kan huske at jeg fant opp skrøner for barna jeg vokste opp sammen med. Somrene tilbrakte jeg hos besteforeldrene mine. De drev et småbruk i Utskarpen, ei lita bygd på Helgelandskysten, og hos dem var jeg helt alene. Da gikk jeg gjerne og grunnet på hvordan ting hang sammen, forteller hun i et intervju i Cappelen Damms informasjonblad LES.

Forfatteren bor også mye for seg selv mens hun skriver og har gått til det skritt å leie en leilighet i Longyearbyen på Svalbard. Fra stuevinduet ser hun hele fem isbreer.

– Der kan gjerne sitte lenge for meg selv og bare glo. Jeg synes det er deilig. Jeg kan tømme hodet helt og la fantasien transportere meg til steder jeg er glad i, sier hun.

I ”Annas skjebne” får leserne vite hva som skjedde med tre år gamle Anna etter at hun ble tatt av vergerådet og sendt til fosterforeldre. Dette er et ubesvart spørsmål i Farsarven, Rafaelsens største suksess i årene 2006- 2008. Annas skjebne kan leses helt uavhengig av Farsarven.

Handlingen starter i år 1900 på Gol, og litt spesielt med serien er at hovedpersonen etter hvert beveger seg langt utenfor Norge, noe Rafaelsens lesere skal verdsette. Store deler utspiller seg i Australia, India og Afrika, men hele tiden med en link til Norge. Leserne får også et innblikk i misjonærvirksomheten, og livet til aboriginene som skal kristnes.

Ut i verden

I ”Annas skjebne” får leserne vite hva som skjedde med tre år gamle Anna etter at hun ble tatt av vergerådet og sendt til fosterforeldre. Dette er et ubesvart spørsmål i Farsarven, Rafaelsens største suksess i årene 2006- 2008. Annas skjebne kan leses helt uavhengig av Farsarven.

Handlingen starter i år 1900 på Gol, og litt spesielt med serien er at hovedpersonen etter hvert beveger seg langt utenfor Norge, noe Rafaelsens lesere skal verdsette. Store deler utspiller seg i Australia, India og Afrika, men hele tiden med en link til Norge. Leserne får også et innblikk i misjonærvirksomheten, og livet til aboriginene som skal kristnes.

Film-trailer fra serien

I februar går turen fra Svalbard til fastlandsnorge og boklansering for Ellinor Rafaelsen. Hun skal nå ut på «signeringsturné» hvor hun i samarbeid med noen forhandlere vil dele ut gratis bøker, signere og prate med kundene. Det er laget egen filmtrailer som du kan se på YouTube.

– Den er kjempeflott, forteller forfatteren entusiastisk. – Den er vakker, spennende, og har fanget stemningen i boka.

Neste bok i serien kommer 7. mars. Deretter kommer Annas skjebne med ny bok hver 6. uke.

Ellinor Rafaelsen, forfatter
Født: på Mo i Rana i 1945
Bosted: Svalbard, Drøbak og Spania
Barn: To sønner på 37 og 35 år.
Barnebarn: Tvillinger på 1 år og ett på ti måneder.
Gudmor til en niåring.
Hobbyer: Fotografere, tegne og reise.
Har skrevet 40 romaner og 6 romanserier.
I tillegg har hun skrevet flere barnebøker.
Seriene Amulettens kraft og Farsarven er solgt til Polen.
Aktuell med serien Annas skjebne.