Konsulent Bjørg: Bak manusbunkene

Vi har hatt manuskonkurranse. Fristen var 1. mars, og tilsiget av manus overrasket oss litt. Vår førsteleser og konsulent Bjørg Larsen Rygh rapporterer fra det glade arbeidet med å lese alle bidragene:

Jeg har lest lenge nå, helt siden det første manuset kom inn rett etter at konkurransen ble blåst i gang før jul.  Mailen har glødet, postavdelingen har lurt på hva vi holder på med – og nå er det alvor. Nå skal vi kåre en vinner – kanskje vi kårer flere vinnere – kanskje vi finner manus som ikke vinner, men som vi likevel blir en vinnerserie, på lang sikt. Det har skjedd før og det vil skje igjen.

Nå er det ikke lenger bare jeg som leser, vi er mange som opplever den gode følelsen av å kunne åpne utleste manus og være den første som gjør seg kjent med et nytt univers. Kanskje det er din historie vi leser akkurat nå. Kanskje det er dine mennesker vi blir kjent med i dette øyeblikk.

Takk til alle for at du sendte inn til oss, takk for at du stoler på oss nok til å levere fra deg “babyen” din, manuset du har skrevet på en stund og som du allerede har fått et nært og tett forhold til. Selv koser jeg meg her jeg sitter, hvert nytt manusmøte får det til å sitre i meg, og vi som leser spør hverandre ofte: Finner du noe? Er det noen av dine som går videre til neste runde?

Da blir vi alle litt hemmelighetsfulle i ansiktet, for vi vil alle gjerne være den som sier: Her har vi en med vinnerpotensiale! Her har vi en flott historie.

Vi har faktisk sagt det flere ganger allerede.

Selv har jeg gjennom manusene allerede besøkt fjellheimen så vel som det norske kystlandskapet. Jeg har vært på besøk i dype daler og flate jordbruksområder, og jeg har flere ganger vært på bytur, både i inn- og utland. Litt har jeg reist, båt har jeg tatt.  Og jeg har blitt kjent med mange hovedpersoner og lest om dramatiske hendelser. Slik er det å lese Norske serier, slik er det å lese bidrag til konkurransen vår.

Men ha tålmodighet med oss – vi kan ikke haste videre i sprintfart. Det er du som bidragsyter sikkert glad for. Vi kan ikke love noen svar før vi nærmere oss mai.

Bjørg