Min uke – Anne-Lise Boge

Hvordan ser uka ut for en forfatter? Anne-Lise Boge skriver Morshjerte, og her er hennes dagbok fra uke 13!

Mandag 28.3

Morshjerte 11 - i salg 11. april!

Våren er definitivt på vei. Jeg har bestilt terrassevarmer for å kunne nyte lange, lyse vårkvelder ute. Og et stort fuglebad! Jeg fikk sendt fra meg bok 14 av «Morshjerte». God følelse! Og Wenche Foss er død! Det kjentes nesten litt personlig.

Tirsdag 29.3

Vår og vår… I dag lå det et tynt lag med nysnø på terrassen. Jeg drar likevel og kjøper nye terrassemøbler og en stor grill. Klart det blir vår! Ellers kverner tankene mye rundt bok 15, som jeg nå skal i gang med. Har masser av stoff og en «god plan», men viktig ikke å gape over for mye på en gang. Får nok ta en lang prat med Bjørg i dag. Takk, gode Gud for skrivingen! Den er en velsignelse!

Onsdag 30.3

I dag havnet jeg på Manglerudsenteret, og der var det «tilbudsdager» hos Juvelen. Jeg ble som skjæra – trukket mot alt det vakre som lå der og lyste og glitret! Det ble en dyr formiddag, men det er mye terapi i en god handel! Og så ble jeg jo litt mer «glitrende», jeg og da.

Torsdag 31.3

«Det snør, det snør – tiddelibom!» Utrolig, men slik er den lunefulle våren. I dag er jeg kommet i gang med bok 15. Bare jeg hadde fått ned den første setningen, fløt resten greit. Så la det snø, for jeg er langt inne i Marens verden i dag – og der er hesjene tørre, det anger av høysommer, og sola glitrer i mørk fjord.

Fredag 1.4

1. april – og jeg hater alt som likner aprilsnarr! Alle lærere hater aprilsnarr, tror jeg. Jeg husker fra min tid på Nøklevann skole at det er dagen alle elevene skal lure læreren sin. Huff! Men i dag har ingen lurt meg, og ikke har jeg oppdaget noe i avisene heller. Det er sjelden jeg tror alt som står der – første april eller ikke.

I kveld var jeg i Oslo Konserthus og hørte på K og K Philharmoniker og K og K Openchoir (på gjestebesøk fra Østerrike). De spilte operaperler. Det var helt fantastisk! To timer i overjordisk skjønnhet. Sjelen min fikk vinger!

Lørdag 2.4

«Bak skyen er himmelen alltid blå», heter det. Ikke mye hjelp i det, når jeg ikke ser lenger enn til kanten på terrassen på grunn av tåke. Men det er bra skrivevær! Og endelig fikk jeg støvsuget og dratt over med jif-kosten med grønnsåpemopp! Så kom min datter og svigersønn med sin lille valp på tolv uker, og hun bryr seg aldri om været. Hun er ellevilt lykkelig så lenge hun er våken! Slik skulle jeg vært og!

Søndag 3.4

Tåka henger fremdeles utenfor vinduene. Jeg skal besøke gode venner i Hurum, og kan ikke veien i klarvær engang. Klart jeg havnet på vidotta! Men jeg kom frem, og har hatt en flott dag. Rota meg litt bort på hjemveien og, må regne med slikt når en er blottet for stedsans. Det eneste jeg vet – på grunn av en gammel barnesang – er at sola står opp i øst. Men litt feilnavigering var dagen verdt.

I morgen er det en ny dag – en ny uke …. mot vår.