Vinner av manuskonkurransen

Juryen har hatt en hyggelig sjau med over 200 innsendte bidrag til manuskonkurransen. I dag kunne vi fortelle nyheten: Hege Løvstad Toverud fra Oslo, men med røtter i Tromsø og Mosjøen, vant konkurransen og blir i disse dager to hundre tusen rikere.

Men konkurransen var hard, og forlaget har fått inn svært mange gode bidrag, som sikkert kan utvikles til gode og spennende bøker i framtiden. De som ikke var like heldige som Hege, har fortsatt gode muligheter til å nå mange lesere med sine fortellinger. Og historien har flere ganger vist, at ikke bare vinneren, men også andre bidrag har blitt store suksesser.

Og vinneren er ... Hege Løvstad Toverud. Foto: Astrid Waller

Da vi ringte Hege og fortalte den glade nyheten var hun på jobb, tok med seg telefonen inn i et avsidesliggende rom, jublet og kom med noen nordnorske uttrykk, som var så uttrykksfulle at vi ikke tør å føre dem videre. – Dette er jo nesten som når de ringer fra Norsk tipping på Hamar! Nei, det er bedre, sa Hege. – Absolutt bedre, kunne juryleder Bjørg Larsen Rygh bekrefte, siden du ikke har vunnet på flaks, men på dyktighet!

Hege er journalist og tidligere ballettdanser. Hun har jobbet for NRK og danset på Stora teatern i Göteborg. Hun har også oversatt bl.a. Frøken Detektiv til norsk. Akkurat nå kan leserne av KK nyte godt av hennes skrivekunst.

Den fortellingen som grep juryen begynner i en kald, vinterlig fjellbygd, hvor en fortvilet og lutfattig mor må redde livet til sine to barn ved å sende dem fra seg – på en kjelke ned en skråning! Det høres kanskje merkelig ut, men fortellingen er varm og nær og inneholder så mye kjærlighet og fortvilelse, livslyst og drama, at juryen til slutt var sikker i sin sak: Hege er vinneren! Hun feirer onsdag kveld med champagne, mann og to barn. Og feiringen fortsetter etter hvert sammen med juryen, noe vi ber om å få komme tilbake til.

Tomas A.