En tur en dronning verdig

Fra tid til annen inviterer vi alle forfatterne våre på små inspirasjonsturer, og i forrige uke stod lystslottet Oscarshall på programmet. Oscarshall ligger vakkert til ned mot Frognerkilen på Bygdøy i Oslo og disponeres av H.M.Kongen. Slottet ble bygget på oppdrag av Kong Oscar I og Dronning Joséphine, og stod ferdig i 1852. Anlegget regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. I 1881 åpnet Kong Oscar II slottet som museum for publikum, og i dag arrangeres det omvisninger i hele sommersesongen, noe som absolutt kan anbefales!

Omvisningen var svært vellykket, og alle forfatterne ble inspirert av det imponerende byggverket. Kanskje Oscarshall dukker opp i en av seriene våre i fremtiden?

Synnøve Eriksen og redaktør Ida Korsvold foran vakre Oscarshall
Fra venstre: Yvonne Fjeld, Berit Elisabeth Sandviken, Elisabeth Hammer, Synnøve Eriksen, Ann-Christin Gjersøe, Else Berit Kristiansen, redaktør Ann-Louis Nerem og redaktør Anne Rath-Fredriksen
 
Oscarshall har åpent for omvisninger hele sommeren