Lesernes favorittskurker er kåret

Det kom inn svært mange gode forslag til fiender vi elsker å hate; det er tydelig at mange har latt seg forferde over alle de ondskapsfulle og grusomme figurene som dukker opp i NorskeSerier. Listen er lang over skurkene som gjør livet til heltinnene våre både surt og vanskelig, men det er noen som utmerker seg som spesielt onde. Her er lesernes favorittskurker:

Fiende nr. 1: Ture fra Ingebjørg Olavsdatter

Vinneren av vår uhøytidelige kåring er den første mannen til Ingebjørg Olavsdatter, en infam og voldelig mann. Han er brennende sjalu, og tåler ikke at Ingebjørg engang ser på en annen mann. Ture har også et ustadig temperament, som svinger fra solskinn til torden på et øyeblikk. Ekteskapet med ham blir en vandring på glødende kull for Ingebjørg. Kanskje minner han litt om Dr. Jekyll og Mr. Hyde?

Ture

Fiende nr. 2: Sira Hongeir fra Sagaen om Sunniva

Sira Hongeir er en prest som må ha glemt sin Gud. Han er en ond mann – maktsyk, grisk og grådig, og han bruker enhver anledning til å utnytte de som er svakere enn ham. I tillegg er han en lidderlig mann som elsker unge kvinner, og han går ikke av veien for å svinge pisken over dem, bokstavelig talt.

Sira Hongeir

Fiende nr. 3: Fader Jakob fra Novemberbarn

Fader Jakob er ondskapen selv, en djevel i menneskeham. Han hundser alle sine sønner og behandler Judianna som et tyende.

Fader Jakob

Fiende nr. 4: Gjelstad-bonden fra Arvesynd

Gjelstad-bonden er Malis svigerfar, og en innful, hevngjerrig gubbe. Han har hele tiden mistanke om at Mali skjuler noe, og benytter enhver anledning til å pine, plage og håne henne.

Gjelstad-bonden

Fiende nr. 5: Abbedissen fra Ingebjørg Olavsdatter

Abbedissen Fru Thora er Ingebjørgs verste fiende. Hun er streng og krever blind lydighet, og straffer Ingebjørg ved å piske henne og sperre henne inn i mørkecellen..

Abbedissen