Suksess for Fossefall-dagen

Når skogen står som tettest, når de høye granleggene truer med å ta pusten fra deg, åpner det seg en liten lysning. Og der ligger jammen et tømmerhus. Finnskogen kro og motell! Der er Eva og Oddvar vertskap, og tar varmt imot.

LES OGSÅ: Min uke – Jorunn Johansen

Et hundretall Fossefall-lesere som hadde funnet veien til Svullrya, klint opp mot svenskegrensa noen mil nord for Kongsvinger. De fikk føle Evas og Oddvars varme mottakelse. De fikk føle på finnskogstemningen. De fikk spise skogfinnenes mat med de merkeligste navn. Og de fikk treffe forfatter Jorunn Johansen og hele hennes familie. Amalie, Ola og Mitti tok oss imot i tidsriktige klær. Jorunn hadde engasjert sin mann, sin sønn og sin svigerdatter til disse rollene. Hvem som var «den kappekledde» ble aldri avslørt.

Jorunn drev høytlesing fra første Fossefall-bok, og «Fossekallen» spilte trekkspill og sang gamle viser.

Mens halve gruppa spiste lunsj på finnskogmåten, dro den andre halvparten på busstur inn i de dype skoger. Vi fikk se Røgden, den store innsjøen som er med mange steder i Fossefall-serien. Vi så minnesteinen over att skogfinnene som slo seg ned her og drev jord- og skogbruk gjennom århundrene. Vi så sagbruket, gården Tille og spøkelseshuset. Jorunn og Oddvar fortalte både om egnene og om Fossefall.

Heldige Fossefall-lesere på tur rundt Finnskogen.

De to gruppene bytte på å reise med buss og spise lunsj, og en liten stund i byttinga, var alle samlet i et stort telt for litt bokprat og utlodding av bokpremier som redaksjonen i NorskeSerier holdt i.

Leserne var glade og entusiastiske, enda været var en tanke overskyet med små regndråper av og til. Er rask rundspørring viste at ca tredelen av gruppen var fra finnskogtraktene. Omtrent like mange hadde reist langt for å delta. Sauda, Sarpsborg, Singsås og Jessheim ble nevnt. Omtrent tredelen av forsamling abonnerte på Fossefall, og nesten alle og enhver hadde lest alle 31 bøkene!

Da vi skilte lag utpå ettermiddagen var vi enige om at det hadde vært en særdeles hyggelig dag. Stor takk til Jorunn og hele familien Johansen og til Eva & Oddvar på Finnskogen kro og motell, som lovet å arrangere en hel helg (16-17.6.) for Fossefall-entusiaster neste år – da med hestekjøring enda dypere inn i skogene, og med livs levende ulv!

Jorunn (i midten) får blomster av forlagssjef Tomas Algard.
Damen til venstre kom helt fra Tyskland for å få med seg Fossefall-dagen og møte Jorunn!

 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *